Σάλος με τα απόρρητα έγγραφα του Α.Λοβέρδου – Τι είπε ο βουλευτής στον ΑΝΤ-1

Ο Λοβέρδος στον ΑΝΤ1 για το θρίλερ με τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε στη βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

 

Για τα έγγραφα που κατέθεσε στη βουλή σχετικά με τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στη διάσκεψη των προέδρων διαπιστώθηκε ο απόρρητος χαρακτήρας των εγγράφων και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σφραγίστηκαν και ο φάκελος παραδόθηκε στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.

Ο κ. Λοβέρδος, επεσήμανε ότι δεν κατέθεσε τα απόρρητα έγγραφα στα πρακτικά της βουλής, αλλά τα κατέθεσε για να είναι αναγνωστέα από όποιον βουλευτή επιθυμεί, πρακτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια.

“Ο κ. Βούτσης, ο κ. Κοτζιάς και γενικά η κυβέρνηση τους πρέπει να ξέρουν ότι ξέρουμε ότι αυτά που θέλουν να είναι απόρρητα είναι τα ψεύδη τους, οι αστοχίες , οι επιπολαιότητές τους και οι πομπές τους. Αλλά δεν έχουν μείνει απόρρητες γιατί μιλάει όλη η Ελλάδα, και όχι μόνο, για αυτά” τόνισε.

“Στη βουλή έχουμε διαδικασία ώστε να κατατίθενται ή να διαβιβάζονται στη βουλή απόρρητα έγγραφα και με μεγαλύτερη διαβάθμιση από αυτή και να υπάρχει μια ειδική αίθουσα, όπου υπό την επίβλεψη υπαλλήλου της βουλής, κάθε βουλευτής ή βουλευτής των εξεταστικών ή προανακριτικών επιτροπών μπορεί να λάβει γνώση, χωρίς κίνδυνο διαρροής γιατί ο υπάλληλος της βουλής θα είναι υπεύθυνος” συνέχισε ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι επί χρόνια δεν έχει διαρρεύσει μισό έγγραφο.

“Εδώ έχουν έρθει λογαριασμοί, δικογραφίες ολόκληρες, δεν έχει διαρρεύσει μισό χαρτί. Γιατί οι βουλευτές δείχνουν ευθύνη και ο υπάλληλος της βουλής άγρυπνα παρατηρεί αν κάποιος επιχειρήσει να φωτογραφίσει”, πρόσθεσε, εκτιμώντας πως πάει να γίνει κοινοβουλευτικός έλεγχος χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία.

“Με τις απειλές περί κακουργημάτων και με την απόφαση που διαφαίνεται ότι θα πάρουν να μην επιτρέψουν στους βουλευτές να μην γίνει ανάγνωση των εγγράφων, πάει να γίνει κοινοβουλευτικός έλεγχος χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία. Και να έλεγα ότι ήταν τα μυστικά της χώρας; Δεν είναι, μια διακρατική συμφωνία είναι. Ωστόσο επειδή είναι απόρρητη, δεν την κατέθεσα στα πρακτικά της βουλής προς διανομή και δημοσιοποίηση αλλά στη βουλή, για να την προστατεύσει, όπως έχει κάνει με δεκάδες άλλα έγγραφα.

Αλλού οι πονηρίες, οι άνθρωποι με τη δημοκρατία δεν έχουν σχέση. Και επειδή δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία, φέρονται όπως φέρονται” είπε χαρακτηριστικά.

“Τους ερέθισε ότι στο έγγραφο στο οποίο επισυνάπτεται αυτή η συμφωνία που δεν έγινε ποτέ είναι η υπογραφή του Πρωθυπουργού του υπουργού Εξωτερικών , αυτά τους πειράζουν και όχι η σύμβαση η δήθεν διακρατική που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ίδια την κυβέρνηση” κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.