Πόλεμος Κοντονή με τα “Παραπολιτικά” – Η πρωτοδίκης σύζυγος και …η Παράγκα

«Οι χρηματοδότες του συστήματος διαφθοράς έχουν κάθε λόγο ν’ ανησυχούν, μπροστά στο διαφαινόμενο τέλος τους, γι’ αυτό και επιστρατεύουν τον κίτρινο τύπο με ψευδή, κατασκευασμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα, νομίζοντας ότι θα φοβηθώ και ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στις πιέσεις τους».

Αυτή είναι η ουσία της απάντησης του απάντηση του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” με αφορμή σημερινό δημοσίευμα για τη σύντροφό του, σύμφωνα με το οποίο, η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα, αν και ανακρίτρια διαφθοράς, κατηγορείται από το 2005 για εκβίαση, ληστεία και σωµατική βλάβη και εξακολουθεί ανενόχλητη να ασκεί καθήκοντα, αλλά και ενίοτε συνδικαλίζεται στην Ενωση ∆ικαστών και Εισαγγελέων

 

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αν και ανακρίτρια διαφθοράς, κατηγορείται από το 2005 για εκβίαση, ληστεία και σωµατική βλάβη
Επίκουρη ανακρίτρια διαφθοράς κατηγορείται επί 11 χρόνια για εκβίαση κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία και απλή σωµατική βλάβη µε πρόθεση. Το εις βάρος της κατηγορητήριο συντάχθηκε το 2005, πριν από την είσοδό της στον δικαστικό κλάδο, ενώ από τις 9 Σεπτεµβρίου 2011 η υπόθεσή της εκκρεµεί στον 4ο τακτικό ανακριτή στην Εισαγγελία Εφετών. Παρά ταύτα, η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα, σύζυγος -µε σύµφωνο συµβίωσης- του υφυπουργού Αθλητισµού Σταύρου Κοντονή, όχι µόνον εξακολουθεί ανενόχλητη να ασκεί καθήκοντα, αλλά και ενίοτε συνδικαλίζεται στην Ενωση ∆ικαστών και Εισαγγελέων.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ολα ξεκίνησαν, όπως αποκαλύπτουν τα «Π», την άνοιξη του 2004, όταν ο ασφαλιστής Κ.Β. κατήγγειλε στο Αστυνοµικό Τµήµα Εξαρχείων ότι υπέστη εκβίαση, ξυλοδαρµό και έπεσε θύµα ληστείας µέσα στο γραφείο δικηγόρου µε την οποία είχαν διαφορές για ασφαλιστικά χαρτοφυλάκια. Ο καταγγέλλων είχε υποδείξει τους δράστες, µε αποτέλεσµα να κινηθούν αµέσως οι προβλεπόµενες διαδικασίες. Ελήφθησαν ένορκες καταθέσεις, πραγµατοποιήθηκε ιατροδικαστική έρευνα και αφού σχηµατίστηκε δικογραφία παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση για ένα πληµµέληµα και δύο κακουργήµατα τον Φεβρουάριο του 2005.

Λίγο αργότερα, σύµφωνα µε το «Βιβλίο παρακολούθησης ροής µήνυσης» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η υπόθεση αναπέµφθηκε για συµπλήρωση περισσότερων στοιχείων στο Α.Τ. Περιστερίου, περιοχής κατοικίας ενός εκ των εµπλεκοµένων, επέστρεψε στα δικαστήρια και χρεώθηκε σε ανακριτή για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2007. Η δικογραφία πηγαινοερχόταν σε διάφορα γραφεία µέχρι το 2011 και έκτοτε αναζητείται η τύχη της. Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι η εν λόγω πρώην δικηγόρος κατάφερε να εισέλθει στον δικαστικό κλάδο περνώντας από τις σχετικές εξετάσεις, ενώ την ίδια ώρα είχε εκκρεµότητες εις βάρος της και µάλιστα σε βαθµό κακουργήµατος, ως αποτέλεσµα της µήνυσης του ασφαλιστή. Νόµιµο και ηθικό; Πώς ένας ανακριτής που ασχολείται µε υποθέσεις µείζονος ενδιαφέροντος για το ∆ηµόσιο µπορεί να έχει τέτοια εκκρεµότητα και, αντί να την έχει επιλύσει τόσα χρόνια, την αφήνει να σύρεται στην… ωκεάνια γραφειοκρατία των δικαστηρίων;
Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Σύµφωνα µε πληροφορίες των «Π», ένας από τους σταθµούς στην καριέρα της κ. Σαλάππα ήταν το Πρωτοδικείο Ζακύνθου, από όπου έλκει την καταγωγή του και εκλέγεται ο κ. Κοντονής. Επίσης, έχει υπηρετήσει στο Ναύπλιο και αργότερα στην Αθήνα, όπου ανέλαβε σηµαντική θέση στο Πρωτοδικείο. Συµµετείχε στην προηγούµενη σύνθεση της Ενωσης ∆ικαστών και Εισαγγελέων, όπου δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στις αρχαιρεσίες του περασµένου Μαΐου. Αξίζει πάντως να ρίξει κανείς µια µατιά στο σχετικό κείµενο που είχε εκδώσει για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς της, επικαλούµενη εδάφια από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα. Εγραφε συγκεκριµένα: «Για όσους από εµάς “η απλή εντιµότητα στις συναλλαγές” δεν είναι αρκετή κι επειδή στο σύνολό µας διαφωνούµε στο ότι “δικαιοσύνη σηµαίνει να ωφελεί κανείς τους φίλους του και να βλάπτει τους εχθρούς του”, ενώ είµαστε και διαµετρικά αντίθετοι µε “το δίκαιο του ισχυρότερου” σε κάθε πεδίο εφαρµογής του, υπάρχει µία και µοναδική οδός: Να υποστηρίξουµε την, κατά την “Πολιτεία” του Πλάτωνα, αρµονική συνύπαρξη των τριών κύριων αρετών της δικαιοσύνης, που είναι η Σοφία, η Ανδρεία και η Σωφροσύνη. Με ηνίοχο τη Σοφία, δηλαδή την ορθή κρίση, ως απόρροια της επιστηµονικής µας γνώσης, ας επιδείξουµε Ανδρεία, µε την ταυτόχρονη υπεράσπιση των βαθύτατων αξιών του λειτουργήµατός µας και της τολµηρής εφαρµογής τους µε ανθρωποκεντρικό πρόσηµο στις σηµερινές συνθήκες, αλλά και Σωφροσύνη µέσω της αυτοκυριαρχίας και της νοµιµοφροσύνης».
Και συνέχιζε: «Ο αγώνας για την αποτελεσµατική απονοµή της δικαιοσύνης περνάει µέσα από τη βελτίωση των συνθηκών της άσκησης του λειτουργήµατός µας, αλλά και µέσα από τον τρόπο µε τον οποίο αντιµετωπίζουµε το λειτούργηµά µας εµείς οι ίδιοι». Ευλόγως, λοιπόν, τίθεται το ερώτηµα πώς αντιµετωπίζει η ίδια τη ∆ικαιοσύνη στο συγκεκριµένο ζήτηµα.

∆εν ξέρει, δεν άκουσε

∆ιαπρύσιος κήρυκας της διαφάνειας είναι και ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος πιθανόν κάτι θα έχει ακούσει για το κατηγορητήριο της συζύγου του. Προσφάτως ο υφυπουργός Αθλητισµού, γνωστός για τον χειµαρρώδη λόγο του, ανέφερε σε µια συνέντευξή του ότι η κυβέρνησή του καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση της τάξης στο ποδόσφαιρο, αναρωτηθείς ρητορικά: «Θεωρείτε τυχαίο ότι 10 χρόνια τώρα έχουν παραχθεί εγκληµατικές οργανώσεις που αποδίδονται σε στελέχη της ποδοσφαιρικής οµοσπονδίας ή ακόµη και των οµάδων;», ενώ τόνισε πως «υπάρχουν παράγοντες που είναι έτοιµοι να δωροδοκήσουν και να δωροδοκηθούν». Κι ακόµη: «Ο αγώνας για την πάταξη της διαφθοράς και στον αθλητισµό είναι διαρκής. ∆εν πρέπει να θεωρούµε ούτε στιγµή ότι ολοκληρώσαµε έναν κύκλο ενεργειών. Αντίθετα, όλα είναι σε εξέλιξη… Το γεγονός ότι ένα µέρος της κοινής γνώµης εντοπίζει ότι κάτι έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο εµένα µε ικανοποιεί. Εχουµε δρόµο ακόµη βέβαια…». Προφανώς λόγω υπερπροσπάθειας και αφοσίωσης στον αθλητισµό δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί µε τα του οίκου του.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ

Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» εις βάρος της συντρόφου μου το σύστημα της «παράγκας» στον ελληνικό αθλητισμό δείχνει την έκδηλη ανησυχία του για τις επερχόμενες εξελίξεις. Οι χρηματοδότες του συστήματος διαφθοράς έχουν κάθε λόγο ν’ ανησυχούν, μπροστά στο διαφαινόμενο τέλος τους, γι’ αυτό και επιστρατεύουν τον κίτρινο τύπο με ψευδή, κατασκευασμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα, νομίζοντας ότι θα φοβηθώ και ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στις πιέσεις τους.

Ως προς την ουσία του δημοσιεύματος αναφέρω μόνο, ότι η σύντροφός μου πριν δώδεκα χρόνια είχε πέσει θύμα απάτης φερομένου ασφαλιστή, ο οποίος υπεξαιρούσε χρήματα τα οποία έπρεπε να καταβάλει με τη σειρά του ως ασφάλιστρα ασφαλιστικής σύμβασης υγείας. Σαν να μην έφτανε αυτή η πράξη του «ασφαλιστή» όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση, ο υπέβαλε εις βάρος της συντρόφου μου ψευτομήνυση, προφανώς για να την «τρομάξει», για την οποία μάλιστα έχει εκδοθεί προ πενταετίας αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Αυτά για τις αθλιότητες περί εκκρεμούς και «χαμένης» υπόθεσης.

Είναι απορίας άξιο ότι οι οργανωτές της διαφθοράς δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι όσες κακοήθειες και αν επιστρατεύσουν η διαδικασία της κάθαρσης θα ολοκληρωθεί σε όλα τα επίπεδα και οι χρηματοδότες του σάπιου συστήματος στο τέλος θα κλαίνε τα βρώμικα λεφτά που διοχετεύουν σε ανυπόληπτους τύπους.

Έχω κατ’ επανάληψη αναφέρει, ότι για εμένα μπορούν να γράφουν και να διαδίδουν ότι θέλουν εκ του ασφαλούς, αφού καθω χρόνω κατέχω κυβερνητική θέση δεν πρόκειται να κινηθώ καθ’ οιουδήποτε. Μου αρκεί να γελιοποιούνται και ν’ εξοργίζονται κάθε φορά που οι αθλιότητές τους πέφτουν στο κενό και οι πολίτες τους γυρίζουν τη πλάτη, αντιλαμβανόμενοι τον σκοπό και το στόχο αυτών των ελεεινοτήτων.

Όμως με τα χαλκευμένα δημοσιεύματα κατά προσώπων του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, αποδεικνύουν ότι είναι αδίστακτοι και ευρισκόμενοι μπροστά στο μοιραίο δεν ορρωδούν έναντι ουδενός. Ας τα γνωρίζουν αυτά όσοι αναγνώστες ακόμη επιλέγουν να «ενημερώνονται» από αυτά τα κέντρα.