Τρόμος στο Μόναχο – Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο – Τουλάχιστον 9 νεκροί


munich

(upd) Για «τουλάχιστον εννέα» νεκρούς «και άγνωστο αριθμό τραυματιών» στο εμπορικό κέντρο «Olympia» κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες απο την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου.

Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενω πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εξ αυτών είναι νεκρός.

22:00

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ένοπλοι δράστες είναι τρεις και κυκλοφορούν ελεύθεροι στο Μόναχο. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ακροδεξιούς.

Στο μεταξύ έχει εκκενωθεί ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της πόλης, ενώ έχει διακοπεί η λειτουργία των τρένων, του μετρό, του τραμ και των λεωφορείων.

Εξάλλου, από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι η επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus στο κέντρο της πόλης αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν «λάθος συναγερμός».

Ημιαυτόματα όπλα έφεραν οι δράστες της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» του Μονάχου, ενώ ένας εξ αυτών φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Tagesspiegel.

Photo published for Report: 1 killed, 10 hurt in in Munich mall shootingΜέχρι τώρα η Αστυνομία κάνει επισήμως λόγο για «δράστες», χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τον αριθμό τους. «Οι ύποπτοι εξακολουθούν να διαφεύγουν. Παρακαλούμε αποφεύγετε τους δημόσιους χώρους», έγραψε πριν από λίγο η Αστυνομία στο Twitter, ενώ η Βαυαρική Ραδιοφωνία, επικαλούμενη πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), μετέδωσε ότι πρόκειται για τρεις δράστες οι οποίοι «κυκλοφορούν» στο Μόναχο.

Με νεότερη ανακοίνωσή της η Αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν όλους τους δημόσιους χώρους.

Tουλάχιστον δύο νοσοκομεία του Μονάχου καλούν άμεσα όλους τους διαθέσιμους γιατρούς και νοσοκόμους, σύμφωνα με τη Suddeutsche Zeitung.

Εικόνες τηλεοπτικών συνεργείων δείχνουν δεκάδες ασθενοφόρα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με το Spiegel το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 18.00. Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το οποίο είναι ιδιαίτερα προσφιλές τόσο στους κατοίκους του Μονάχου όσο και σε τουρίστες, ενώ όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα απογεύματα της Παρασκευής.

Ένας εκ των δραστών ανοίγει πυρ έξω από το εμπορικό κέντρο

munich1

 

20:00

Για νεκρούς και τραυματίες σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου από τα πυρά ενόπλου, κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή. Ο ένοπλος παραμένει εντός του κτιρίου.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και δέκα τραυματίες, ωστόσο προς το παρόν η εικόνα είναι συγκεχυμένη, καθώς άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε δέκα.

Οι αρχές έκλεισαν το μετρό, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο και για πυροβολισμούς σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, υπάρχουν φωτογραφίες αυτοπτών μαρτύρων στις οποίες εικονίζεται τουλάχιστον ένανς άνθρωπος που κείτεται, πιθανότατα νεκρός, στο έδαφος.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τς πληροφορίες για θανάτους και τραυματισμούς, μίλησε πάντως για “κάτι μεγαλύτερο” από ό,τι είχε αρχικά περιγραφεί.

Εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος στο να πει πως «έχουμε πρόβλημα».

Embedded image permalink