Ποιοί τραπεζίτες είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι στην Ευρώπη – Δείτε τις αμοιβές τους

Oι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO τραπεζών στην Ευρώπη προέρχονται από Eλβετία, Γερμανία και Βρετανία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, o Anshu Jain, o συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank είχε συνολικές απολαβές 10 εκατομμύρια ευρώ το 2013, σύμφωνα με τον κατάλογο που κατάρτισε η SNL Financial, εταιρεία που παρέχει χρηματοοικονομικές πληροφορίες.

Το ποσό καθιστά τον Jain μακράν το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος για το 2013 μεταξύ των 39 μεγαλύτερων ευρωτραπεζών.

Ο έτερος συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Jürgen Fitschen, έλαβε 7,3 εκατομμύρια ευρώ και είναι ο έκτος καλύτερα αμειβόμενος επικεφαλής τράπεζας στην Ευρώπη.

O δεύτερος καλύτερα αμειβόμενος CEO τραπέζης το 2013 ήταν ο Stuart Gulliver, ο οποίος έλαβε 9,5 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες του ως επικεφαλής της βρετανικής  HSBC Holdings.

Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Antonio Horta-Osorio της Lloyds Banking Group.Ο Horta-Osorio αμείφθηκε με 8,8 εκατομμύρια ευρώ τον προηγούμενο χρόνο.

Η Lloyds κατέγραψε αρνητική απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 1,89%, σε αντίθεση με την HSBC, που ανακοίνωσε θετικά στοιχεία, όπως και οι ελβετικές τράπεζες,  UBS και Credit Suisse, οι CEO των οποίων βρίσκονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντιστοίχως στον κατάλογο με τους πιο ακριβοπληρωμένους τραπεζίτες.

Ο Stephen Hester, πρώην CEO της RBS, κατέχει την έβδομη θέση με 6 εκατομμύρια ευρώ σε μία χρονιά που η τράπεζα είχε αρνητικά ROAE.

 

Tόσο ο Hester όσο και ο Horta-Osório της Lloyds αμείφθηκαν καλύτερα από τους CEO των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Γαλλίας, Ο Jean-Laurent Bonnafé της BNP Paribas και ο Frédéric Oudéa της Société Générale έλαβαν 3,4 εκατομμύρια ευρώ και 2,7 εκατομμύρια ευρώ, αντιστοίχως.