Παγκόσμιος θρήνος για το αεροπορικό δυσύχημα στην Κολομβία και τη βραζιλιάνικη ομάδα που χάθηκε

Ο κορυφαίος δημιουργός ποδοσφαιρικών cartoons στη Βραζιλία, Ομάρ Μομανί συγκλόνισε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα με το σκίτσο που δημιούργησε αμέσως μετά την αεροπορική τραγωδία της Κολομβίας, όπου ξεκληρίστηκε σχεδόν όλη η ομάδα της Σαπεκοένσε.

Συγκεκριμένα, στο σκίτσο, το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου, είναι ζωγραφισμένο ένα αεροπλάνο στα χρώματα της Σαπεκοένσε να ταξιδεύει προς τους ουρανούς.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούν η ομάδα άλλαξε αεροπλάνο την τελευταία στιγμή. Η ομάδα είχε ζητήσει να ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ ωστόσο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας της αρνήθηκε το αίτημα.

Η αεροπορική τραγωδία έχει βυθίσει στο πένθος τη Βραζιλία, τη στιγμή που από τους 81 επιβαίνοντες 75 έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ για «θαύμα» κάνουν λόγο τοπικά δημοσιεύματα όταν αναφέρονται στους έξι επιζώντες.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας, με τις αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν να αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου. Ωστόσο τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά. Πηγές κάνουν λόγο για άσχημες καιρικές συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα, ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα.

Έπεσε αεροπλάνο με 81 επιβάτες στην Κολομβία