ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Αρχίζει το πρωτάθλημα, τα βρήκαν Super League και NOVA

Super League και NOVA έφτασαν σε συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Την Παρασκευή, οι δύο πλευρές βρήκαν τη «χρυσή τομή» μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, με το αίτημα του συνδρομητικού καναλιού για μείωση της τάξεως του 18% στα έσοδα των ομάδων από την τηλεοπτική διαχείρηση να προκρίνεται. Όχι, όμως, χωρίς ανταλλάγματα κυρίως προς τους 12 «μικρομεσαίους», που είχαν και τις πιο μεγάλες αντιρρήσεις όλο αυτό το διάστημα.

Από τη στιγμή που θα γίνει η μείωση, η NOVA θα δώσει ως χορηγία 1.2 εκατ. ευρώ μόνο μόνο προς τις 12 συγκεκριμένες ομάδες της Super League, οι οποίες παράλληλα θα λάβουν άλλες 800.000 ευρώ από τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη και της Dimera. 

Συνολικά η NOVA θα δώσει περίπου 30 εκ. ευρώ στη Λίγκα, μετά τη μείωση του 18%. Ποσό, που ο συνεταιρισμός ζήτησε από το συνδρομητικό κανάλι να παραμείνει και για τη σεζόν 2018-19, χωρίς άλλη μείωση.

Η δεύτερη είδηση που προέκυψε μετά τη συνεδρίαση της Παρασκευής αφορούσε την κατάργηση των play off. Καταργείται  οριστικά το μίνι πρωτάθλημα που ακολουθούσε μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Σέντρα σήμερα (19/8) στο πρωτάθλημα της Super League με τρία παιχνίδια σε Ξάνθη, Τρίπολη και Φάληρο. Η αρχή γίνεται στα “Πηγάδια” και στο “Θ. Κολοκοτρώνης”, όπου η μεν Ξάνθη φιλοξενεί στις 19:15 τη νεοφώτιστη Λαμία, ενώ την ίδια ώρα ο Αστέρας τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όσο για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, υποδέχεται στις 21:30 στο άδειο Καραϊσκάκη την ΑΕΛ