ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Συμφωνία ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής – Ράλι 8% για αργό, μπρεντ

saudi oil

 

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) συμφώνησε σήμερα στην πρώτη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από το 2008, όπως δήλωσε στο Reuters πηγή του ΟΠΕΚ. 

Σύμφωνα με την πηγή, η σημερινή συμφωνία συμβαδίζει με αυτή που επιτεύχθηκε στο Αλγέρι τον Σεπτέμβριο. Η Αλγερία, μέλος του ΟΠΕΚ, πρότεινε να καθοριστεί ένα νέο όριο της παραγωγής στα 32,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα 33,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα σήμερα.

Το μπρεντ ενισχύεται κατά 8%, στα 51,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +7,5%, στα 48,7 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου, εν όψει της διάσκεψης των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, αργότερα σήμερα στη Βιέννη κι αναφορικά με την προσπάθεια σταθεροποίησης της παραγωγής του πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 46,85 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 47 σεντς ή 1% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, αυξήθηκαν κατά 55 σεντς ή 1,22% στα 45,78 δολάρια το βαρέλι

Οι τιμές του πετρελαίου κατρακύλησαν περίπου 4% στην προηγούμενη συνεδρίαση, μετά τις διαφωνίες μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν και του Ιράκ, σχετικά με τις λεπτομέρειες του σχεδίου για τη σταθεροποίηση της παραγωγής.