Σπ.Θεοδωρόπουλος: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις σωτηρίας του Παναθηναικού – Συνεχίζονται οι επαφές

upd:Την ώρα που κανείς δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να «σωθεί» ο Παναθηναϊκός, ένας από τους «αφανείς ήρωες» της μετα-Βαρδινογιάννη εποχής, ο επιχειρηματίας  Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αποφάσισε να βγει μπροστά.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου με τους παλαιμάχους του Παναθηναϊκού, όπου ανέλυσε το πλάνο σωτηρίας για το σύλλογο.

«Έχει δοθεί υπερβολική σημασία στη σημερινή συνάντηση. Σήμερα κάναμε μία ανταλλαγή απόψεων με φίλους και παλαιμάχους του Παναθηναϊκού. Κουβεντιάσαμε κι ως εκεί… Δεν έπρεπε να δημιουργηθεί αυτός ο θόρυβος και να είναι εδώ τόσοι δημοσιογράφοι για το θέμα… Δεν πρέπει να δημιουργούνται μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο και ότι υπάρχει κάποια μαγική λύση για το αύριο του Παναθηναϊκού. Κάναμε μια κουβέντα για να συζητήσουμε τα προβλήματα της ομάδας…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρόπουλος κατά την αναχώρησή του από το ξενοδοχείο όπου διεξήχθη η συνάντηση.


Σε περίπου δέκα μέρες επίκειται και νέο ραντεβού ανάμεσα στον Θεοδωρόπουλο και τους παλαιμάχους του Παναθηναϊκού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του Αντώνη Αντωνιάδη, ο οποίος αποκάλυψε πως ο «Mr. Chipita» έχει ήδη βρει τέσσερις συμπαίκτες, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Ανδρέας Γαβριηλίδης (Κύπριος επιχειρηματίας)

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο Mr Chipita βγαίνει μπροστά για να σώσει τον Παναθηναϊκό

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πιο γνωστός ως Mr Chipita, είναι από τους ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει πολύ σημαντικά ποσά την τελευταία 4ετία, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να μην αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα, παρόμοια με αυτά που εδώ και μερικούς μήνες απειλούν να τον «ρίξουν στο γκρεμό».

Δίχως να επιζητά την προβολή και την δημοσιότητα ο επιφανής επιχειρηματίας αποφάσισε να βγει μπροστά προκειμένου να βρεθεί η λύση και ο σύλλογος να βγάλει την χρονιά χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Το πώς θα γίνει αυτό το γνωρίζει μόνο ο ίδιος… Το πλάνο του θα το ανακοινώσει στη συνάντηση που θα έχει με αντιπροσωπεία των παλαιμάχων (ίσως κι εντός της ημέρας), ενώ δεν αποκλείεται να κάνει (ή, να το έχει πράξει ήδη) επαφές και με άλλους σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες που αγαπούν τον Παναθηναϊκό.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει βάλει αρκετά χρήματα επί των ημερών του Γιάννη Αλαφούζου, με τον ίδιο να μην επιθυμεί να βγαίνει το όνομά του στη δημοσιότητα. Οι περιστάσεις, όμως, απαιτούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να αλλάξει στάση…

Ο Mr Chipita έχει χρηματοδοτήσει τον σύλλογο, είτε μέσω χορηγιών, είτε μέσω συμμετοχής του στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, είτε ακόμα και με έμμεσο τρόπο, στεγάζοντας τα γραφεία της ΠΑΕ στην έδρα της Chipita στο Μαρούσι έναντι ενός πολύ μικρού αντιτίμου.

Από τα έχουν διαρρεύσει τα τελευταία χρόνια βάζει πάνω από 1 εκ. ευρώ ετησίως, ποσό άκρως σημαντικό εάν αναλογιστεί κανείς τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου.

Θεωρείται ως ένας από τους κύριους υπεύθυνους της υπέρβασης του μπάτζετ της ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2015. Ο ίδιος παρακολουθεί συχνά πυκνά κι εφόσον του επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τις αναμετρήσεις των «πρασίνων» στο «Απόστολος Νικολαΐδης», διατηρώντας άριστες σχέσεις με τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο.

Όσοι των γνωρίζουν και ταυτόχρονα έχουν γνώση της τραγικής κατάστασης που βιώνει το «τριφύλλι» δεν κρύβουν πως είναι από τους ελάχιστους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, που μπορεί δώσει οικονομική λύση στην ΠΑΕ, τουλάχιστον έως το τέλος της περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ