Ο Νίμιτς έδωσε “Μακεδονική ταυτότητα” στα Σκόπια και “προκαλεί” το συλλαλητήριο

 

Καθαρά και ξάστερα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, χθες, παρανονή του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη που έχει “διχάσει” κόμματα και πολιτικούς στην Ελλάδα, έδωσε “Μακεδονική ταυτότητα” στα Σκόπια!

Ο Αμερικανός διπλωμάτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Citel TV έδωσε διαβεβαιώσεις ότι οι πέντε προτάσεις για την ονομασία διασφαλίζουν κι ενισχύουν την «ταυτότητα και το έθνος» της ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, σημείωσε, πως η άποψη που έχει σχηματίσει από την αλληλεπίδρασή του με πολίτες της ΠΓΔΜ, είναι πως «έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα», η οποία δεν χτίστηκε τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά προϋπήρχε.

«Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, του Βασιλείου της Σερβίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Συνεπώς, η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν, αλλά την ενισχύουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκαλύπτοντας ότι το πακέτο των προτάσεών του είναι ένα έγγραφο τεσσάρων σελίδων, ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι είναι έτοιμος να μεταβεί σε Αθήνα και Σκόπια το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου να συζητήσει αναλυτικά τις απαντήσεις-θέσεις των δύο πλευρών.