Αρχική Επικαιρότητα Ο Κ. Μητσοτάκης ανέλυσε στον Ντάισελμπλουμ την “συνταγή” της ΝΔ για έξοδο...

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέλυσε στον Ντάισελμπλουμ την “συνταγή” της ΝΔ για έξοδο από την κρίση

 

 

Την πορεία του ελληνικού προγράμματος συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση  ο Πρόεδρος του Eurogroup  κ. Ντάισελμπλουμ  με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος» του είπε ο Ολλανδός πολιτικός κατά την 30λεπτη συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες.

Η αισιοδοξία είναι πάντα κάτι που εκτιμάται, κάθε φορά προσπαθούμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την πάγια θέση του ότι η μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων είναι το μέσο που θα δώσει στη χώρα μας την ώθηση, προκειμένου να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, τονίζοντας πως μία περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή δε θα ωφελήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους εταίρους τη.

Ο  κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει ως βάση μια νέα “ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων”, με στόχο όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα.

Η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, αποτελούν τη λύση ασφαλούς εξόδου από την κρίση.