Ο Βακάκης διώχνει τον Ε. Παπαευαγγέλου από το Δ.Σ. της Jumbo λόγω σκανδάλου

 Το διοικητικό συμβούλιο της  Jumbo υποχρέωσε σε αποχώρηση τον επί χρόνια στενό συνεργάτη του μεγαλομετόχου Απόστολου Βακάκη, κ. Ε Παπαευαγγέλου.

Η υπαρξη σκανδάλου και η εμπλοκή σε αυτό του νο 2 της εισηγμένης εταιρείας, οδήγησε τον επικεφαλής της Jumbo κ. Βακάκη, να ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου ο οποίος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου.

Αποπομπή από το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης η οποία θα επισημοποιηθεί αύριο Τετάρτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Jumbo με την επιστροφή του κ. Βακάκη στην Αθήνα από το Λονδίνο όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Παπαευαγγέλου έχοντας συστήσει εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων, αποδύθηκε στην προσάρτηση κατοικιών και διαμερισμάτων τα οποία μεταπωλούσε σε Κινέζους ενδιαφερόμενους απόκτησης τόσο των ακινήτων όσο και της «χρυσής βίζας».

Ο κ. Παπαευαγγέλου κατηγορείται ότι συνεργαζόταν με τους Κινέζους επενδυτές – αγοραστές για την παραβίαση των Capital Controls της Κίνας. Οι αγορές των ακινήτων γίνονταν με πιστωτικές κάρτες σε POS και λόγω αυτού κινητοποιήθηκαν οι Κινεζικές αρχές οι οποίοι ελέγχουν το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος. Οι Κινέζικες αρχές βρίσκονται σε επαφές και με την ελληνική τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν στην Ελλάδα ο κ. Παπαευαγγέλου.