Ούτε αλάτι δεν θα εισάγει η Ρωσία από την ΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΛΑΤΙ

Το αλάτι αποτελεί τη νέα προσθήκη στον μακρύ κατάλογο προϊόντων που απαγορεύεται να εισαχθούν στη Ρωσία από χώρες της Ε.Ε. και γενικά όσες χώρες έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, με την Απόφαση της Ρωσικής Κυβέρνησης υπ’ αριθ. 897/10.09.2016 προστίθεται στον κατάλογο των απαγορευμένων προϊόντων ο Κωδικός Συνδυασμένης Ονοματολογίας 250100 «Αλάτι (στο οποίο περιλαμβάνεται και το επιτραπέζιο και το μετουσιωμένο αλάτι) και χλωριούχο νάτριο καθαρό, έστω και σε υδατικό διάλυμα ή με προσθήκη αντισυσσωματικών ουσιών ή ουσιών που εξασφαλίζουν καλή ρευστότητα. Θαλασσινό νερό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Κυβέρνησης, η απαγόρευση των εισαγωγών αλατιού από τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία δεν θα επηρεάσει τη δυνατότητα κάλυψης των εγχώριων αναγκών, καθώς οι απαιτούμενες ποσότητες πρόκειται να καλυφθούν τόσο από αύξηση της εγχώριας παραγωγής όσο και από αύξηση των εισαγωγών από τις χώρες – μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Η απόφαση θα αρχίσει να ισχύει την 1η Νοεμβρίου 2016.

 

FOODBUSINESS