Οι Anonymous χάκαραν και το Newmoney.gr

Θύμα κυβερνοεπίθεσης από τη γνωστή ακτιβιστική ομάδα χάκερς των Anonymous έχει πέσει από τις 10 το πρωί της Τετάρτης το οικονομικό site Newmoney.gr.

Η ίδια ομάδα που εξαπέλυσε επίθεση κατά της ιστοσελίδας της Τράπεζας της Ελλάδος αναγκάζοντας τη να «βγει» εκτός λειτουργίας για έξι ώρες, έχει «ρίξει» την κεντρική σελίδα του γνωστού οικονομικού site καθώς έχει χακάρει το data center της εταιρείας TopHost στη Γερμανία, από τους server της οποίας εξυπηρετείται το Newmoney.gr

Οι τεχνικοί του site καταβάλλουν προσπάθειες να μεταφερθεί άμεσα η ιστοσελίδα σε τρίτο server ώστε να ανακτήσει “αέρα” το συντομότερο.

Οι υπεύθυνοι του Νewmoney.gr ζητάνε από τους χιλιάδες αναγνώστες τους την κατανόησή τους και ευελπιστούν πως πολύ σύντομα θα επανέλθει η… κανονικότητα.

Να σημειώσουμε εδώ πως νωρίτερα φέτος, συγκεκριμένα το Μάρτιο, οι Anonymous είχαν ανακοινώσει πως προτίθενται να στραφούν ενάντια στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όπως ο Ίκαρος, οι γνωστές δυνάμεις πέταξαν πολύ κοντά στον ήλιο και ήρθε ο καιρός να δουν τα φτερά τους να καίγονται».

Στις 2 Μαΐου στο YouTube είχε ανέβει video διάρκειας 1:35, όπου οι Anonymous ανακοίνωσαν την επίθεση στο site της Τράπεζας της Ελλάδoς, υποστηρίζοντας πως αυτή η επίθεση ήταν η πρώτη της εκστρατείας 30 ημερών κατά τραπεζών σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: protothema.gr