Οι εταιρείες που πήραν τα βραβεία HR Excellence Awards

«Οι επικεφαλείς των διευθύνσεων ανθρωπίνου δυναμικού βρίσκονται και σήμερα στη πρώτη γραμμή στο πλευρό του επιχειρηματία-ηγέτη και συμμερίζονται το όραμα και τους στόχους του. Από αυτούς αναμένεται να διατηρήσουν την πίστη, το ηθικό και το φρόνημα τους ψηλά, να συνεχίσουν να ενεργούν με προνοητικότητα και δημιουργικότητα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσαρμοστικότητα στις αλλαγές και στις νέες συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων και της αγοράς. Επικεντρώνοντας την προσοχή, τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους στην επιτυχία των επιχειρήσεων, μέσω της συνεχούς ανάπτυξης και απόδοσης του ανθρώπινου δυναμικού, συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, της αποδοτικότητας και της θετικής επίδρασης στο τελικό αποτελέσματα. Με ανοιχτό μυαλό και εξωστρέφεια λειτουργούν σαν φορείς αλλαγών και σαν υγιή κύτταρα στο DNA των οργανισμών, καταπολεμώντας την απογοήτευση και την αδράνεια. Έτσι θα καταφέρουν να διατηρήσουν  το λύχνο της ελπίδας, της ηθικής, της εμπιστοσύνης, της ανάπτυξης και της ανάκαμψης αναμμένο και φωτεινό».  Με τα λόγια αυτά υποδέχθηκε τα παριστάμενα στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της ΕΕΔΕ, κ. Μαίρη Γεωργιάδου, στην Τελετή Απονομής των HR Excellence Awards.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, παρουσία πολλών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας αναδεικνύοντας επτά επιχειρήσεις οι οποίες υλοποίησαν καινοτόμες δράσεις και ανέλαβαν με επιτυχία πρωτοβουλίες που έχουν θετική επίδραση και όφελος προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, επιχειρηματίες, εργαζόμενους, κοινωνία κ.ά. Τα HR Excellence Awards (Αριστεία Ανθρώπινου Δυναμικού) διοργανώθηκαν από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της ΕΕΔΕ, με σκοπό να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν έμπρακτα όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο, οριοθετώντας το πλαίσιο μέσω του οποίου εντοπίζονται, αναδεικνύονται, δημοσιοποιούνται και επιβραβεύονται επιτυχημένες πρακτικές.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, τόνισε πως βασική στρατηγική της εταιρίας, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται και τα HR Excellence Awards, είναι η ανάδειξη των αρίστων. «Στις δύσκολες εποχές», επισήμανε ο κ. Λαμπρινόπουλος, «ο άνθρωπος με την αξία του κάνει τη διαφορά».

Οι υποψηφιότητες για τα HR Excellence Awards 2012 περιελάμβαναν προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν ή ολοκληρώθηκαν από τον Ιανουάριο του 2011 έως σήμερα. Οι κατηγορίες στις οποίες διαγωνίσθηκαν και τα βραβεία που απέσπασαν οι επιχειρήσεις είναι οι ακόλουθες:

•             Για την Τεχνολογία στο HR (HR Technology) βραβεύθηκε η METRO ΑΕΒΕ. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ιωάννης Δρίτσας, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.

•             Για τη Διαχείριση Ταλέντων (Τalent Management) βραβεύθηκαν δύο επιχειρήσεις. Η GE Healthcare A.E, για την οποία το βραβείο παρέλαβε η κ Μιράντα Χατζηϊωάννου HR Manager και η Pepsico Greece, το βραβείο της οποίας παρέλαβε η κ Αναστασία Μακαριγάκη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Βαλκανίων.

•             Για το Εργασιακό περιβάλλον, ψυχική υγεία και ασφάλεια (Workforce Wellness, Health and Safety in the Working Environment) βραβεύθηκε η ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Το βραβείο παρέλαβε ο κ Παναγιώτης Κεσόγλου, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.

•             Για την Καινοτομία στο HR (Innovation in HR) βραβεύθηκαν οι εταιρείες INTRALOT S.A. Integrated Lottery systems για λογαριασμό της οποίας παρέλαβε το βραβείο ο κ. Αργύρης Τσιλίδης, Organisation & Human Resources Director και PwC Business Solutions S.A. από την οποία το βραβείο παρέλαβε η κ. Μαρίζα Σακελαρίδου, Partner της εταιρείας.

•             Για την Εκπαίδευση και Ανάπτυξη (Training and Development) βραβεύθηκε η τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε., για λογαριασμό της οποίας παρέλαβε το βραβείο η κ. Αθηνά Δεσύπρη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού.

Χορηγοί της Τελετής Απονομής ήταν οι εταιρίες Eurobank Business Services, Manpower Group και Scan Information Systems.