ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟ MEGA

Αποτέλεσμα εικόνας για mega TRAPEZEW

Μετά τις υπογραφές της τράπεζας Πειραιώς και της Alpha το απόγευμα της Παρασκευής υπέγραψε την συμφωνία με το Mega και η Eurobank.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η υπογραφή και της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου από Δευτέρα να αρχίσει η διαδικασία επαναλειτουργίας του καναλιού.

Με τις τέσσερις υπογραφές ανοίγει ο δρόμος για την υπαγωγή της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.

Στις 28 Νοεμβρίου συνδικαλιστές – εργαζόμενοι του Mega ενημερώθηκαν σε συνάντηση με τον εκ των μεγαλομετόχων του καναλιού Γιάνη Βαρδινογιάννη, ότι έχει επιτευχθεί μια πρώτη προφορική συμφωνία, η οποία όμως πρέπει να “τρέξει” γρήγορα προκειμένου να προλάβει το Mega να συμμετάσχει στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες οι πιστώτριες τράπεζες απέστειλαν προς τους μετόχους της εταιρείας τα σχόλια και τις προτάσεις τους επί του επιχειρησιακού σχεδίου που παρέλαβαν.

Το σχέδιο που υποβλήθηκε στα πιστωτικά ιδρύματα είχε ως επίκεντρο, μεταξύ άλλων, την υπαγωγή της Τηλέτυπος ΑΕ στο άρθρο 106 β του Πτωχευτικού Κώδικα (συμφωνία εξυγίανσης), την αναδιάρθρωση του δανεισμού, ενώ προβλέπεται η καταβολή μέσω ΑΜΚ κεφαλαίων της τάξης των 15 εκατ.ευρώ, πλήρης καταβολή δεδουλευμένων στους 420 εργαζόμενους εντός 12μήνου και επαναλειτουργία με ζωντανό ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.