ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΤΟ 24% ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΜΕ 320 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ

Αποτέλεσμα εικόνας για αδμηε

Η κινεζική εταιρεία State Grid πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Η κινεζική προσφορά ανήλθε στα 320 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν ανακοινώθηκε το ποσόν που πρόσφερε η άλλη διεκδικήτρια, η  ιταλική Terna.

Σημειώνεται πάντως, ότι η State Grid ελέγχει το 30% στην μητρική εταιρεία της ιταλικής ΤΕRΝΑ, η οποία πέραν της εταιρείας του ηλεκτρικού Συστήματος Μεταφοράς της χώρας αυτής, ελέγχει και αντίστοιχο ποσοστό στην εταιρεία SNAM, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της το Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου της Ιταλίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της επιχείρησης αναφέρει τα εξής:

“Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή.

Πλειοψηφών προσφέρων αναδείχθηκε η κινεζική εταιρεία State Grid με τίμημα 320 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία ήταν άψογη, πράγμα για το οποίο η διοίκηση της ΔΕΗ συγχαίρει τα αρμόδια στελέχη της εταιρείας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Το ΔΣ της Επιχείρησης στις 31 Οκτωβρίου 2016 θα πάρει την απόφαση για τον προτιμητέο επενδυτή. Οριστική απόφαση θα λάβει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων η οποία προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου 2016″.