Ντόρα: “Θα κάνουμε τον Κυριάκο πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό, γιατί πιστεύει αυτά που λέει”

Αποτέλεσμα εικόνας για ντορα μπακογιαννη συνεδριο νδ

Μήνυμα ενότητας που διαψεύδει  όσους επιχείρησαν να κάνουν λόγο για εσωκομματικές διαμάχες στη Νέα Δημοκρατία έστειλε από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ η βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Επίθεση στην πολιτική διχασμού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δήλωση πως “Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό, γιατί πιστεύει αυτά που λέει”.

“Κατανοώ και σέβομαι το σκεπτικό της απόφασης και τον συμβολισμό της”, τόνισε η Μπακογιάννη, στον απόηχο της συνέντευξης Μητσοτάκη, μέσω της οποίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως δε θα συμμετάσχουν στη “γαλάζια” κυβέρνηση πρόσωπα της οικογένειάς του.

“Έχω δώσει μάχες  για την πατρίδα και την παράταξη εδώ και χρόνια. Έχω τιμηθεί από τον λαό και την παράταξη σε καίριες θέσεις, από την Αθήνα του 2004 ως το Βουκουρέστι του 2008 και αισθάνομαι περήφανη, γιατί κράτησα πάντα ψηλά την ελληνική σημαία. Έχω αποδείξει στη διαδρομή μου ότι ποτέ δεν φοβήθηκα να πολεμήσω για τις αρχές, τις θέσεις και τα πιστεύω μου. Ακόμα και όταν κάποια έλεγαν πως είχα μείνει μόνη…Σήμερα αισθάνομαι πιο δυνατή, γιατί η ανιδιοτέλεια, η αλήθεια, η καθαρότητα είναι σημαντικά εφόδια. Είμαι κόρη του μεγαλύτερου Έλληνα κοινοβουλευτικού. Υψηλότερη τιμή και διάκριση είναι ο τίτλος του βουλευτή. Μεγάλωσα με την ιδέα ότι για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου δεν χρειάζεται άλλο αξίωμα. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να νικήσει η ΝΔ, μαζί με εσάς θα γυρίσουμε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, θα πείσουμε, θα μιλήσουμε, θα νικήσουμε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της πανστρατιάς. Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη αυτό που έλεγε ο Κένεντι. Μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα σου για σένα, σκέψου τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου. Θα βγούμε νικητές. Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό, γιατί πιστεύει αυτά που λέει”, επεσήμανε η βουλευτής και πρώην υπουργός, καταχειροκροτούμενη.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε σίγουρη για την πολιτική αλλαγή και την επικράτηση της παράταξης στις επόμενες εκλογές.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη που μπορεί να μεταφράσει τις ανάγκες των πολιτών. Οι πολίτες θα ζήσουν σε λίγο καιρό την πολιτική αλλαγή. Το μόνο που θα έχουν να λένε στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να ασκούν μία πολιτική πόλωσης, συκοφαντίας και λάσπης. Αλλά δε μας ξέρουν καλά. Εμείς θα σταθούμε όρθιοι. Αυτές οι τακτικές για να κρατήσουν τις καρέκλες τους δεν είναι αρκετές, για να σταματήσουν το μεγάλο ποτάμι της Νέας Δημοκρατίας”, τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Η επίθεσή της κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής ήταν, παράλληλα, σφοδρή. “Έχουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και τολμηρό που όταν υλοποιηθεί θα έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει”, είπε και σημείωσε πως ο ομιλία του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου έδωσε την απάντηση σε όλους αυτούς που λένε πως δε γίνεται αλλιώς.

“Εμείς δε θα κάνουμε τα ίδια και για αυτό αποφασίζουμε σήμερα. Θα το κάνουμε όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία. Εδώ μπροστά μας είναι ο δρόμος που κι εμείς θα πρέπει να διανύσουμε. Όταν εμείς πρώτοι μιλήσαμε για ιδιωτικοποιήσεις ήμασταν μόνοι μας και είχαμε απέναντι το λαϊκισμό. Όταν πρώτοι μιλήσαμε για ιδιωτικά πανεπιστήμια, ήμασταν μόνοι. Όταν είπαμε πως το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί, μας είπαν ανάλγητους. Αλλά σήμερα είναι εμφανές πως αυτά για τα οποία η ΝΔ αγωνιζόταν ήταν τα σωστά”, ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

“Η κυβέρνηση μας χρέωσε 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Έκανε την Ελλάδα απλό θεατή των διεθνών εξελίξεων. Η κυβέρνηση έχασε το στοίχημα της ανάπτυξης. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Υπάρχει απόλυτη ιδεοληψία. Το ζούμε στις μεγάλες επενδύσεις που καρκινοβατούν. Από την απίστευτη ιδεοληψία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν όλα σταματήσει. Κανένας δε δουλεύει προς την κατεύθυνση στήριξης της επιχειρηματικότητας. Πρέπει να παράξουμε πλούτο. Για να τον παράξουμε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία. Τη μείωση της φορολογίας και της γραφειοκρατίας. Οι μεγάλες επενδύσεις θα πρέπει να πάνε με τον νόμο που πήγαν τα Ολυμπιακά έργα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε”, τόνισε η βουλευτής και πρώην υπουργός και διεμήνυσε ότι “οι κύριοι της κυβέρνησης πρέπει να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για αυτό που έχουν κάνει”.

Μείζον ζήτημα, όπως το ανέδειξε στην παρέμβασή της η κ. Μπακογιάννη, είναι αυτό της βαθιάς κρίσης αντιπροσώπευσης. “Εμείς στη ΝΔ έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Οποτεδήποτε πήγαμε με θάρρος στο λαό, ο λαός μας επιβράβευσε. Ο λαός ξέρει την αλήθεια. Το πραγματικό μήνυμα της αξιοπιστίας το κερδίζουν καθημερινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση στέρησε την ελπίδα από τη νέα γενιά. Οφείλουμε να βρούμε τρόπο να φέρουμε πίσω τα παιδιά που έφυγαν. Θέλουμε μία Ελλάδα που δε θα σκύβει το κεφάλι. Η Νέα Δημοκρατία θέλει μία Ελλάδα ενωμένη και όχι διχασμένη, κ. Τσίπρα”