Νέα Δημοκρατία: «Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο “Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού”, που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.
Απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, η ΝΔ κάνει λόγο για μία απόφαση «που για άλλη μια φορά τονίζει την ελληνική ιδιαιτερότητα και μας οδηγεί σε μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση», που «δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες».
«Υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ. «Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Η διαφορετική ιδεολογική τους αφετηρία και η μεταξύ τους σύγκρουση, ούτε εξισώνει, αλλά ούτε και εξαγνίζει, κανέναν από τους δύο.
»Η συζήτηση σήμερα στην Ευρώπη πρέπει να αφορά κυρίως το μέλλον της. Ωστόσο, ο σεβασμός στην ιστορική μνήμη και τις ευαισθησίες του κάθε Κράτους – Μέλους είναι επιβεβλημένος. »Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σε αυτό το θέμα επιχειρεί να “ψαρέψει” ψήφους στον χώρο της παραδοσιακής Αριστεράς, ενώ είναι προφανές ότι πλέον δεν έχει καμία σταθερή ιδεολογική και πολιτική βάση. Άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί από αυτή την Κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους, κόβει τις συντάξεις και ψηφίζει δύο- δύο τα μνημόνια», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.