Κ. Μητσοτάκης στο 11ο συνέδριο: H μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται – Άνοιγμα σε Φώφη, Σταύρο

O Κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ξανά την πατρίδα δυνατή και υπερήφανη, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Και επισήμανε ότι νέα άτομα ενισχύουν καθημερινά τις τάξεις μας, αφού η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εκφράσει τα όνειρα των Ελλήνων. Υπογράμμισε δε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που ανανεώνεται και ανοίγεται στην κοινωνία.

Η ΝΔ μιλά σε όλους τους Έλληνες κάθε ηλικίας μόρφωσης επαγγέλματος και εισοδήματος. Στο πρόσωπο του κάθε Έλληνα βλέπουμε συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς.

Ειδική αναφορά έκανε στους πρώην προέδρους της ΝΔ: “Είναι εδώ οι πρώην πρόεδροι της παράταξης. Ο Κώστας Καραμανλής που έφερε την ΝΔ στην εξουσία μετά από 11 χρόνια και της έδωσε λαϊκό έρεισμα. Ο Αντώνης Σαμαράς που κράτησε την Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη και αν ολοκλήρωνε την θητεία του, η πατρίδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που κράτησε τη ΝΔ σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή της και είναι πάντα μαχητής στα δύσκολα. Δίνουν μήνυμα νίκης, προσήλωσης και πίστης σε μία παράταξη που τους τίμησε και την τίμησαν”.

Σκοπός του συνεδρίου, είπε, είναι “να αναδείξουμε τις πολιτικές για την έξοδο από την κρίση. Να επικαιροποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τον ελληνικό λαό, τις αρχές με τις οποίες είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα και την φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων. Ο στόχος να αλλάξουμε την Ελλάδα είναι εθνικός. Σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλουν άνθρωποι που δεν είναι μέλη της ΝΔ. Είναι αποτέλεσμα μίας ανανέωσης τα τελευταία δύο χρόνια”.

Αναφορά έκανε στην Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη. Απευθυνόμενος προς την κ. Γεννηματά είπε: “ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν ο ιστορικός αντίπαλος της ΝΔ, όμως η εθνική ανάγκη μας έφερε πλάι πλάι, συμμάχους απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κράτησε την χώρα στη ΕΕ και άνοιξε τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Βάλλαμε στην άκρη όσα μας χώριζαν και προτάξαμε όσα μας ένωναν. Εξακολουθούμε να έχουμε διαφορές αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι θα συμφωνήσουμε στις μεταρρυθμίσεις”.

Απευθυνόμενος στο Ποτάμι είπε: “Το Ποτάμι αποτέλεσε και αποτελεί χώρο μεταρρυθμιστικό, συνεπή και υπεύθυνο”.

Στέλνουμε το μήνυμα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος και δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα και φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων, υπογράμμισε.

Εχουμε χρέος να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε το λαό. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες αλλά και την Ελλάδα. Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στην ανέχεια. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται, ανέφερε.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία να κυβερνήσει. Του δόθηκαν δυο ευκαιρίες και απέτυχε οικτρά. Η ΝΔ αντέχει στη χειρότερη λάσπη και τη χυδαιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι αλλάζουμε. Το 11ο συνέδριο στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας. Κάνουμε την διαφάνεια και την οικονομική εξυγίανση πράξη κάθε ημέρα. Καταφέραμε να μειώσουμε τις λειτουργικές μας δαπάνες, σημείωσε.

Στα θεματικά προσυνέδρια διαμορφώσαμε αρχές και θέσεις για όλα τα σημαντικά θέματα των πολιτών. Αυτές συνιστούν μέρος του προγράμματός μας, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπρα ως «την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις εργασίες του συνεδρίου λέγοντας “θα μειώσουμε τους φόρους και θα εξυγιάνουμε το κράτος, θα προσελκύσουμε επενδύσεις, θα δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους, θα αναπτύξουμε πως θα βγούμε από το τέλμα που μας έφερε η σημερινή κυβέρνηση. Πως θα πάμε από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών”.

Καραμανλής: Η ΝΔ θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα του αύριο

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής, προσερχόμενος στο Συνέδριο έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Παράταξή μας προχωρά στο Συνέδριό της που έχει ξεχωριστή σημασία. Γιατί σε αυτό το Συνέδριο η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει το σχέδιό της για την ανάταξη της χώρας μας, με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Όπως πολλές φορές στην ιστορία της η Παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Και αυτό είναι στο χέρι όλων μας. Καλή επιτυχία».

Σαμαράς: Είμαστε ενωμένοι μπροστά στη νίκη που έρχεται

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε, σήμερα, εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται».

 

Μητσοτάκης: Αυτοί που τάχα επαγγέλλονταν το νέο είναι σήμερα η χειρότερη Ελλάδα του χθες