Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί το νόμο και την τάξη

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριάκος μητσοτάκης

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την Ελληνική Αστυνομία και για την αδυναμία της να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γ. Διαμαντόπουλου.

“Είναι φανερό εδώ και καιρό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών – πλέον ούτε και των ίδιων των αστυνομικών”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει: “Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο. Δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί τον νόμο και την τάξη”.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι “οι αστυνομικοί, σχεδόν καθημερινά, κινδυνεύουν στον βωμό του καθήκοντος. Γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να τους περιβάλλουμε με τη στήριξη και τον σεβασμό μας” και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση: “Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι αρχές αυτές γίνονται σεβαστές από την κυβέρνηση. Άλλωστε διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε την αστυνομία με καχυποψία, αν όχι με απροκάλυπτη εχθρικότητα”.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται προσωπικά: “Είμαι αποφασισμένος ως πρωθυπουργός να αποκαταστήσω αμέσως τον νόμο και την τάξη στη χώρα μας. Στέκομαι στο πλευρό των αστυνομικών, που σε δύσκολες συνθήκες και χωρίς πολιτική κάλυψη, επιτελούν το καθήκον τους. Στέκομαι, όμως, και στο πλευρό όλων των πολιτών που θέλουν να νιώσουν ξανά ασφαλείς στη γειτονιά τους”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ