Μεντβέντεφ: Σημαντικός εταίρος με προοπτική η Ελλάδα

ImageHandler (1)

Ο Ρώσος πρωθυπουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να εκθέσει τα ανοιχτά διμερή ζητήματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών ενώ με δήλωσή του υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι «ένας πολύ σημαντικός εταίρος με προοπτική»

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «εκτός από την πολιτική παράμετρο της επίσκεψής σας ελπίζω ότι θα υπάρξουν και άλλα (σ.σ. πρακτικά) αποτελέσματα» και τον κάλεσε να εκθέσει τα ανοιχτά διμερή ζητήματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών, τα οποία και βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών.
Απαντώντας ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική» τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εκτιμώντας ότι μπήκαν οι βάσεις για μια ριζική επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών, «σχέσεις, οι οποίες έχουν βεβαίως πολύ βαθιές ρίζες», καθώς είναι δεδομένα τα αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών μας.

«Ωστόσο ήταν αναγκαίο να δώσουμε μια νέα ώθηση σ’ αυτές τις σχέσεις, συζητώντας πάνω σε μια σειρά από τομείς, όπως η ενέργεια, το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός» παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Εκτίμησε, τέλος, ότι «αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία και ότι το 2016 θα διοργανώσουμε ένα εξαιρετικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας προς όφελος και των δύο λαών και χωρών μας, κυρίως σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση των σχέσεών μας, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».