Μειωμένο ΦΠΑ ζήτησαν Χιώτες και Σαμιώτες – Απεργία στα νησιά

Εικοσιτετράωρο λουκέτο σήμερα σε μαγαζιά και υπηρεσίες, δημόσιες και ιδιωτικές, στη Χίο και τη Σάμο, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Στη Χίο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου και στη Σάμο στην πλατεία Πυθαγόρα.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ήδη υψηλό κόστος ζωής, το οποίο θα ανέβει περισσότερο με τυχόν κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, σε όλα τα είδη προϊόντων και υπηρεσιών, κάτι το οποίο, στην ουσία, σημαίνει αύξηση του ΦΠΑ κατά 7%. Επίσης, επισημάνθηκε το υψηλό μεταφορικό κόστος, τόσο των πραγμάτων όσο και των προσώπων, που έχει να αντιμετωπίσει ο νησιώτης.

Κατά τη διάρκεια πορείας, στη Χίο, έγιναν δύο στάσεις διαμαρτυρίας στα πολιτικά γραφεία των δύο βουλευτών του νομού, Νότη Μηταράκη της ΝΔ και Ανδρέα Μιχαηλίδη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην Οικονομική Εφορεία.

Στη συγκέντρωση στη Σάμο, τη συμπαράστασή της στον αγώνα των πολιτών του νησιού εξέφρασε και η τοπική Εκκλησία, με χαιρετισμό εκπροσώπου της Μητρόπολης.

Σημειώνεται, ότι εκτός της κεντρικής συγκέντρωσης στη Σάμο, ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Σάμου με πορεία στην παραλιακή λεωφόρο του νησιού, η οποία κατάληξε στην εφορία, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη