Μέτρα από τη Νότια Κορέα κατά της κερδοσκοπίας στο bitcoin

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας απαγόρευσε σήμερα τη διαπραγμάτευση του Bitcoin για ορισμένες κατηγορίες επενδυτών προκειμένου να αποτρέψει τις κερδοσκοπικές επενδύσεις στο κρυπτονόμισμα καθώς και τη χρήση του για παράνομες δραστηριότητες.

Η κυβέρνηση, μετά από συνεδρίαση με υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους, ανακοίνωσε μέτρα με στόχο να αποτρέψει τις αλόγιστες επενδύσεις στο κρυπτονόμισμα.

Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, οι επενδυτές του Bitcoin θα πρέπει να δίνουν τα πλήρη στοιχεία τους όταν καταθέτουν ή εκταμιεύουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς προκειμένου να κάνουν συναλλαγές στο ψηφιακό νόμισμα. Οι ανήλικοι και οι κάτοικοι εξωτερικού δεν θα επιτρέπεται να ανοίξουν λογαριασμό Bitcoin και να κάνουν συναλλαγές στο κρυπτονόμισμα.

Οι τράπεζες θα απαγορεύεται να διακρατούν, να αγοράζουν και να επενδύουν στο κρυπτονόμισμα προκειμένου οι θεσμικοί επενδυτές να μην προωθούν τις κερδοσκοπικές επενδύσεις μεταξύ των ιδιωτών. Παράλληλα, η αστυνομία και οι εισαγγελικές Αρχές θα εφαρμόσουν αυστηρά μέτρα για τον εντοπισμό παράνομων συναλλαγών Bitcoin που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua