Λ. Κρέτσος: Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, θα επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές

kretsosH κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης και αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός θα επιστραφούν τα χρήματα της πρώτης δόσης στους υπερθεματιστές,  ξεκαθάρισε ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά.

«Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τους δύο νέους υπερθεματιστές που έχουν λάβει τηλεοπτική άδεια περιορίστηκε να πει ότι «ξεκινάμε ξανά από το μηδέν».

Παράλληλα, ο κ. Κρέτσος επεσήμανε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης δεν πρέπει να υπάρχει. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα επανακαταθέσει την τροπολογία που προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας σε πέντε μέρες για τα κανάλια που δεν έχουν λάβει άδεια.

Αναφερόμενος στη χθεσινή (18/10/2016) απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν άλλαξε τίποτα.  Όπως τόνισε είναι μια μάχη που θα δώσει η κυβέρνηση λέγοντας πως ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι συμβατό με το Σύνταγμα.

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εξηγώντας πως το κράτος έχει αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και έχει την πολιτική βούληση για συναίνεση σε βασικά ζητήματα.