Κορυφαία στελέχη της ΝΔ μιλάνε στο ΑΜΠΕ για το Συνέδριο

 

ΝΔ: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδομήΣτελέχη της Νέας Δημοκρατίας περιγράφουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο το όραμά τους για την επόμενη μέρα του κόμματος, ενόψει του 11ου συνεδρίου, του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της ΝΔ.

Γιάννης Βαρβιτσιώτης, τ. υπουργός- ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας: Η ΝΔ είναι η μόνη ελπίδα για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα

Έχω το “δυσμενές” προνόμιο να είμαι το αρχαιότερο στέλεχος της παρατάξεως. Μιας παρατάξεως που διατήρησε την ενότητά της παρά την εναλλαγή δέκα αρχηγών.

Μιας παρατάξεως, που στις δύσκολες στιγμές του τόπου, έλυσε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα. Έκανε το νέο Σύνταγμα, ενέταξε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό κόμμα.

Και τώρα είναι η μόνη ελπίδα για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει, να επαναφέρει την πολιτική στο υψηλό επίπεδο και να απαλλάξει τη χώρα από μία κυβέρνηση η οποία μονίμως και χωρίς κανένα ενδοιασμό προσπαθεί, κάθε μέρα, να εξαπατήσει το λαό.

Είμαι βέβαιος ότι η παράταξη θα συνεχίσει ενωμένη, κάτω από την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σταθερά βήματα, προς τη νίκη.

Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της ΝΔ- βουλευτής Β΄ Αθήνας: Το Συνέδριο αυτό αποτυπώνει μια νέα αντίληψη για τα πράγματα

Η Νέα Δημοκρατία με το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων που είναι αφιερωμένο στον προγραμματικό της λόγο, στέλνει το μήνυμα στους πολίτες ότι είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο.

Το συνέδριο αυτό αποτυπώνει μια νέα αντίληψη για τα πράγματα.

Με τις καινοτομίες που υιοθετήσαμε (ψηφοφορίες με κάλπη για διλήμματα πολιτικής, ερωτηματολόγια, εκτενή χρήση κοινωνικών δικτύων, ομιλητές που δεν είναι κομματικά στελέχη κ.ά.) γίνεται ξεκάθαρη η προσπάθειά μας να συνδιαμορφώσουμε το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα με τους ειδικούς, τα μέλη μας, αλλά και κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει.

Θέλουμε να δώσουμε ρεαλιστικές απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών εφαρμόζοντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Και θέλουμε οι συμπολίτες μας που βιώνουν εντονότερα την κρίση να δουν τον εαυτό τους μέσα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, στον μέσο πολίτη. Στους κοινωνικά αδύναμους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους που φεύγουν κατά δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό και γενικότερα σε όλους αυτούς που έχουν καχυποψία απέναντι στην πολιτική.

Τους καλούμε να έρθουν μαζί μας. Όχι για να αλλάξουμε απλώς κυβέρνηση, αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Για να περάσουμε από την Ελλάδα της μιζέριας και της στασιμότητας στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους.

Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος ΝΔ- βουλευτής Β΄ Αθήνας: Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα και θα το κάνουμε

Το 11o Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί την κορύφωση της πορείας που η παράταξή μας έχει χαράξει, τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να προσεγγίσει και να αφουγκραστεί όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα, προτού καταλήξει και παρουσιάσει το σχέδιό της για την επόμενη ημέρα. Μία ολοκληρωμένη πρόταση, με ξεκάθαρες κατευθύνσεις, για την Ελλάδα που εμείς ονειρευόμαστε.

Στόχος μας δεν είναι να διοργανώσουμε μία κομματική φιέστα, για να ακουστούν μεγάλα λόγια και χειροκροτήματα. Στόχος μας είναι να απαντηθούν ερωτήματα που έχουν θέσει οι ίδιοι οι πολίτες, ώστε όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει όταν αναλάβει εκ νέου τα ηνία της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ούτε εργάζεται αποκλειστικά και μόνο για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Κύριο μέλημά μας είναι να γυρίσουμε σελίδα και να κοιτάξουμε μπροστά με όραμα και αποφασιστικότητα.

Είμαστε “έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα”. Και θα το κάνουμε!

Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ- βουλευτής Ηρακλείου: Οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα

Η Νέα Δημοκρατία διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Δεκεμβρίου, το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριό της. Πρόκειται για ένα Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, που θα επικυρώσει τους βασικούς άξονες του προγραμματικού λόγου του Κόμματός μας.

Ένα συνέδριο οργανωμένο σε 3 ενότητες, για τον πολίτη, την οικονομία και τη νέα γενιά με πολλές καινοτομίες, και παράλληλα δίπλα στην ολομέλεια του Συνεδρίου θα οργανωθεί το Κοινωνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Θα οργανωθούν, δηλαδή, 6 παράλληλες εκδηλώσεις όλες αφιερωμένες σε μεγάλα κοινωνικά θέματα από τις Γραμματείες του Κόμματος.

Για το Συνέδριο, όμως, έχουμε πάρει και μια άλλη πρωτοποριακή πρωτοβουλία: Πέρα από τις ομιλίες, θα γίνει ψηφοφορία με κάλπη για μια σειρά από διλήμματα. Θέλουμε να καταγραφεί, με τον πιο επίσημο τρόπο, η άποψη του ανώτατου οργάνου του κόμματος για μια σειρά από ζητήματα.

Οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Όχι με μεγάλα λόγια. Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο. Προχωρούμε μπροστά, με αλήθεια και δουλειά. Βασικός στόχος είναι, όχι μόνο να αλλάξουμε Κυβέρνηση, αλλά να αλλάξουμε σελίδα. Να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο.

Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα – για αυτό και το μήνυμα του Συνεδρίου είναι: “Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα” – και πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ελπίδα για να περάσουμε σε μια νέα σελίδα.

Ντόρα Μπακογιάννη, τ. υπουργός- τομεάρχης Οικονομίας & Ανάπτυξης, βουλευτής Α΄ Αθήνας: Η συνολική πρόταση που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο θα πείσει και τους πιο δύσπιστους

Το 11ο συνέδριο της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης είναι καθοριστικό διότι καλούμαστε να χαράξουμε μια νέα πορεία για τη χώρα και να μιλήσουμε ανοιχτά για τις επιλογές που θα αλλάξουν την Ελλάδα και θα την κάνουν μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Η συνεχιζόμενη για 8η χρονιά οικονομική κρίση και οι τεράστιες επιπτώσεις που έχει ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, μας υποχρεώνουν να τοποθετηθούμε συγκεκριμένα επί όλων των μεγάλων ζητημάτων που βασανίζουν τους πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία ως η παράταξη που απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας και εκφράζει τις δημιουργικές δυνάμεις, αποκηρύττει κάθε δημαγωγική και λαϊκίστικη πρακτική ως μέθοδο πρόσκαιρων πολιτικών κερδών και καλεί τους πολίτες να συνδιαμορφώσουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτή η πολιτική είναι επιβεβλημένη διότι όποτε η ΝΔ περιχαρακώθηκε και έκλεισε τις πόρτες, τα αποτελέσματα ήταν θλιβερά. Ανοίγοντας τις πόρτες, δημιουργούμε τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θα πείσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάει σε όλη την Ελλάδα και έχει συζητήσει με επαγγελματικές ομάδες και νέους ανθρώπους. Στα προσυνέδριά μας δώσαμε το λόγο στους πολίτες τους επαγγελματίες τους επιστήμονες. Είμαι βέβαιη ότι η συνολική μας πρότασή που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο θα πείσει και τους πιο δύσπιστους ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και έχουμε την πολιτική βούληση να το κάνουμε.

Κώστας Καραμανλής, τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών, βουλευτής Σερρών: Πολιτική αλλαγή σημαίνει ότι επαναφέρουμε τη σοβαρότητα και το μέτρο

Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας διεξάγεται σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ανάγκη από την νηφάλια, υπεύθυνη και σύγχρονη Κεντροδεξιά.

Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ξανά ότι το κόμμα μας συνδυάζει σύγχρονες ιδέες, λαϊκό χαρακτήρα, πατριωτικό προσανατολισμό και φιλελεύθερο στίγμα. Αυτά τα στοιχεία χαρακτήρισαν τη ΝΔ στις καλύτερες στιγμές της ιστορίας της, αυτά ακριβώς χρειάζεται και ο τόπος σήμερα για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις συνέπειες της κρίσης και της ασφυκτικής κατάστασης που μας έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πολιτική αλλαγή σημαίνει ότι επαναφέρουμε στο δημόσιο λόγο τη σοβαρότητα και το μέτρο, μακριά από εύκολες λύσεις και τυφλό λαϊκισμό. Αυτό το Σαββατοκύριακο, θέτουμε τις στέρεες βάσεις, εξειδικεύουμε το πρόγραμμα που μπορεί να βοηθήσει την πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα. Για να αναδείξουμε τη δημιουργικότητα των Ελλήνων και να προστατεύσουμε ιδίως όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, μέσω ενός σύγχρονου και λειτουργικού κράτους και ενός υγιούς ιδιωτικού τομέα. Στόχος του δικού μας φιλελευθερισμού, άλλωστε, είναι να δίνει την ευκαιρία στους πολλούς να ευημερήσουν -όχι να περιχαρακώνει τα οφέλη των λίγων.

Όταν η παράταξή μας υπερβαίνει στενά όρια και ξεπερασμένες ταμπέλες, τότε κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ξεκινώντας από το Συνέδριο, αυτό θα πετύχουμε στις επόμενες εκλογές, αλλά και μετά από αυτές.

Γιώργος Βλάχος, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής: Η ΝΔ θα διαμορφώσει και θα δώσει στους πολίτες της δική της ρεαλιστική πρόταση

Η Νέα Δημοκρατία με μόνιμο αίτημα την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, οφείλει να προετοιμάζεται τόσο για τις εκλογές που θα γίνουν, όσο, κυρίως, για την επόμενη μέρα.

Για να διαμορφώσει τις τελικές κυβερνητικές της προτάσεις, οργάνωσε προσυνέδρια σε όλη την Ελλάδα, για να ακουστούν οι πολίτες, αφού έδωσε βήμα σε όποιον ήθελε να προσέλθει και είχε κάτι να πει. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται, στο Συνέδριο θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Με τον τρόπο αυτό, η Νέα Δημοκρατία, θα διαμορφώσει και θα δώσει στους πολίτες τη δική της ρεαλιστική πρόταση, που θα βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο. Ενισχύοντας τις παραγωγικές του τόπου, προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις, μειώνοντας τη γραφειοκρατία, θα μπορέσει να γίνει πιο αποτελεσματική, δίνοντας προοπτική και χαμόγελα στην κοινωνία.

Κώστας Καραγκούνης, τ. εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας: To 11o συνέδριο θα αποτελέσει την εκκίνηση της Παράταξης

Έχω καταθέσει πολλές φορές στο δημόσιο διάλογο ότι Νέα Δημοκρατία είναι η αναγκαία παράταξη για τον τόπο. Και δεν το λέω με έπαρση. Το νόημα είναι ότι σε όλες τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές της χώρας μετά το 1974, η ΝΔ υπήρξε σταθερά και διαχρονικά ορθή. Όχι γιατί είχε το αλάθητο αλλά γιατί καταλάβαινε πραγματικά τι χρειαζόταν η χώρα. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα κόπτονται για την Ευρώπη, ιστορικά αντιπολιτεύτηκαν τη ΝΔ επιτιθέμενοι στην Ευρώπη. Τελικά αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία. Τι θέλω να πω; Ο στρατηγικός προσανατολισμός των κομμάτων δεν είναι θέμα συνεδρίων, ούτε αποφασίζεται σε κάποιο γραφείο. Απλά διακρίνει τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν πραγματικά το συμφέρον του τόπου.

Στο ενδέκατο λοιπόν Συνέδριο Αρχών και Θέσεων θα κάνουμε αυτό που κάνουμε διαχρονικά, από το πρώτο μας συνέδριο στη Χαλκιδική. Διότι η Νέα Δημοκρατία παρά τις αδυναμίες της και παρά τα λάθη της, κάθε φορά πάντως που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ανταποκρίθηκε, και το κυριότερο δεν έκανε λάθη στις μεγάλες στρατηγικές επιλογές, χωρίς τις οποίες ο τόπος θα παραδινόταν στους ανέμους των πολιτικών καιρών.

Σε τελική ανάλυση, το δικό μας στίγμα είναι απλό, γιατί ξεκινάει από τα βασικά. Με δύο λόγια πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία, πιστεύουμε στην Ευρώπη και στην Δύση, πιστεύουμε στον νόμο και την τάξη, πιστεύουμε στην παράδοση, στην οικογένεια, στην γλώσσα, στην θρησκεία και τελικά με μια λέξη στην Ελλάδα.

Το συνέδριο θα αποτελέσει την εκκίνηση της παράταξής μας για να αλλάξουμε την Ελλάδα και για να βάλουμε πλάτη για αυτό που χρειάζεται ο τόπος. Τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ