Κανόνι 314,5 εκατ. ευρώ από την Jet Oil των Μαμιδάκη – 184 εκατ. στις τράπεζες – Προστασία από πιστωτές

 

Κανόνι και από την εταιρεία καυσίμων  Jet Oil, η οποία  κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου.

Η αίτηση κατατέθηκε  στις 9 Ιουνίου και θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, ενώ την επόμενη μέρα η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία από τους πιστωτές.

Η MAMIDOIL JETOIL είναι αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση. Ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τους αδελφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη και δημιούργησε εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Kατέχει μερίδιο 9% στην εσωτερική αγορά, έχοντας δίκτυο 600 πρατηρίων και διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία εμφανίζει υψηλό δανεισμό, τον οποίο όπως επισημαίνει στην αίτησή της αδυνατεί να εξυπηρετήσει, αφού οι συνθήκες κρίσης στην αγορά έχουν προκαλέσει ταμειακή αδυναμία.

Από τις συνολικές υποχρεώσεις της Jet Oil ύψους 314,5 εκατ.ευρώ , τα 184 εκατ. είναι προς τις Τράπεζες, 87 εκατ. προς προμηθευτές, 2,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, 650 χιλιάδες ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία, 920 χιλιάδες ευρώ προς τους εργαζόμενος, κά. Η εταιρεία απασχολεί αυτή τη στιγμή περίπου 160 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει δάνεια περίπου 57 εκατ. στην Aplha, 48 εκατ . στην Εθνική, 37 στην Eurobank, 31 στην Πειραιώς και 11 στην AtticaBank.