Και οι ΑΝΕΛ στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, λέει ο βουλευτής Κατσίκης

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, είπε ότι «εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και τις έχουμε εκφράσει πολλές φορές σε σχέση με το Σκοπιανό. Έχουμε ξεκαθαρίσει όπου υπεισέρχεται ο όρος Μακεδονία, εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι».

Όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα βρεθούν, όπως είπε ο κύριος Κατσίκης, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό.

«Θα πάμε να πούμε με βροντερή φωνή ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική», ανέφερε

Ο βουλευτής, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το κόμμα των ΑΝΕΛ, δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για το θέμα. «Υπήρξε και στο παρελθόν ασυμφωνία με την κυβέρνηση».

Ο βουλευτής είπε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6:

«Θα πάρουμε μέρος στα συλλαλητήρια, θα είστε Θεσσαλονίκη και θα μας δείτε. Θα είναι εκεί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, στελέχη και θα προσπαθήσω να ανέβω κι εγώ».

«Ο όρος ‘Μακεδονία’ σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου κι αν μεταφράζεται, είτε σε σύνθετη ονομασία είτε ως γεωγραφικός προσδιορισμός, δεν θέλουμε να υπάρχει» ανέφερε

«Για τον Πάνο Καμμένο τα εθνικά θέματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Αν όμως, υποθετικά, λέγαμε ότι δεχόταν το κόμμα τον όρο ‘Μακεδονία’ ως παράγωγο, σύνθετη ονομασία κτλ, εγώ θα έλεγα “όχι”. Αλλά το κόμμα, όπως γνωρίζετε, έχει ήδη πάρει θέση».

 Ερωτηθείς για τη στάση της Εκκλησίας στο θέμα ο κ. Κατσίκης δήλωσε: «Ο κ. Ιερώνυμος, τον οποίο τιμούμε, έκανε μία προσωπική δήλωση αναφορικά με τα συλλαλητήρια, δεν σημαίνει όμως ότι όλη η Εκκλησία συμφωνεί και δεν θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια. Περιμένετε και θα δείτε».