ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας του τουρισμού

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί, ο ξενοδόχος και εκδότης, Κώστας Μήτσης. Ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδόχους της χώρας, ο Ηπειρώτης επιχειρηματίας δραστηριοποιήθηκε στον τουρισμό για δεκαετίες, μέσα από την αλυσίδα Mitsis Hotels. Τα ξενοδοχεία Mitsis σήμερα υποδέχονται περισσότερους από 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Γεννήθηκε στο Κρυονέρι Πωγωνίου στα Ιωάννινα από όπου έφυγε την περίοδο του εμφυλίου για την Αθήνα. Ξεκίνησε ως πωλητής ενδυμάτων και στη συνέχεια έφτιαξε πλεκτήριο στο Γαλάτσι. Αργότερα μεταπήδησε στον τουρισμό δημιουργώντας 25 περίπου ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ασχολήθηκε με τον τύπο, έχοντας στην ιδιοκτησία του τον «Αδέσμευτος Τύπος» και την «Βραδυνή».
Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 30 Αυγούστου από την Μητρόπολη Αθηνών. Η κηδεία του θα γίνει στο χωριό του, στο Κρυονέρι Πωγωνίου, όπως επιθυμούσε.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ο Κωνσταντίνος Μήτσης φτάνει στην Αθήνα σε παιδική ηλικία, στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Καταπιάνεται με μια σειρά από δουλειές ολοκληρώνοντας παράλληλα τη φοίτησή του στο 1ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην Πλάκα.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας την πρώτη του βιοτεχνία, που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία. Από την πρώτη κιόλας αυτή επιχειρηματική απόπειρα διαφαίνεται η επιτυχία, με αποτέλεσμα η βιοτεχνία να φτάσει να απασχολεί 170 άτομα, σε λιγότερα από δέκα χρόνια.

Ο Κ. Μήτσης ανοίγει το 1978 το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Ramira στο νησί της Κω. Είναι η πρώτη σελίδα, ο πρώτος σταθμός σε μια μεγάλη πορεία. Ακολουθούν ξενοδοχεία στη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Μύκονο, την Αθήνα, τα Ιωάννινα και τα Καμένα Βούρλα.

Τα ξενοδοχεία χτίζονται και δημιουργούνται έχοντας διαφορετικό και μοναδικό χαρακτήρα το καθένα, αλλά η ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα διέπει τη λειτουργία τους: τα ξενοδοχεία πρέπει να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες τους μέσα από την ποιοτική διαμονή, τις προτάσεις για δραστηριότητες, τις άψογες εγκαταστάσεις, το προσεγμένο φαγητό πραγματώνοντας όλες τις διαστάσεις της πραγματικής ελληνικής φιλοξενίας.

«Τα πάντα θέλουν φροντίδα, καλή προαίρεση και προσοχή, οι επισκέπτες χρειάζονται περιποίηση», σημείωνε ο κ. Μήτσης κουβαλώντας τη γνώση και την εμπειρία μιας επιτυχημένης πορείας, ενός ανθρώπου που βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή, στην υποδοχή των επισκεπτών των ξενοδοχείων και της Ελλάδας.

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μήτση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένας παραδοσιακός φίλος της παράταξής μας, ο Κωνσταντίνος Μήτσης, ένας ξεχωριστός άνθρωπος, έφυγε σήμερα από κοντά μας.Μετείχε, ως εκδότης της παραδοσιακής εφημερίδας “Βραδυνή”, στο δημόσιο βίο της χώρας και ξεχώρισε, ως ιδρυτής ξενοδοχειακής αλυσίδας, για τη συμβολή του στην αναβάθμιση της τουριστικής μας βιομηχανίας.Με ιδιαίτερη θλίψη για την απώλειά του εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».