Ελλάδα – Κομισιόν εναντίον Σόιμπλε – Λαγκάρντ – Το απόλυτο ντέρμπι της 9ης Μαίου

 


 

 

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες για τα εξτρά μέτρα των 3,6 δισ.που απαιτούν το ΔΝΤ και οι “σκληροί” πέριξ του Β.Σόιμπλε να νομοθετήσει η ελληνική πλευρά, ώστε το 2018, αν δεν έχει η χώρα πιάσει τους στόχους (πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%), να εφαρμοστούν….

 

…Η κυβέρνηση, που τρέμει στην ιδέα να περάσει στην κοινή γνώμη η άποψη πως φέρνει στη χώρα 4ο μνημόνιο, ανθίσταται σε όλους τους τόνους και προτείνει (καθώς έχει συμφωνήσει στην ιδέα περικοπών αν δεν πιαστούν οι στόχοι) έναν αυτόματο μηχανισμό – κόφτη δαπανών, αορίστως ποιών, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί (άραγε από ποιούς;)  στην απευκταία περίπτωση που το ελληνικό πρόγραμμα θα βρεθεί εκτός στόχων….

 

…Και έχει δίκιο η κυβέρνηση, αφενός γιατί  οι μέχρι σήμερα αρνητικές προβλέψεις του ΔΝΤ, με στοιχεία όχι δικά της, αλλά της eurostat, έχουν διαψευστεί και αφετέρου, γιατί, είναι μια κυβέρνηση που εξελέγη για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους και έχει καταλήξει να είναι η κυβέρνηση που περνά τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα!…

 

...Ερώτηση: Ποιά άλλη κυβέρνηση, χωρίς να …καεί το σύμπαν θα μπορούσε να περάσει τα νέα μέτρα των 5,4 δισ, με αυτό το ασφαλιστικό, με αυτές τις περικοπές στις συντάξεις και με αυτές τις νέες φορολογίες; Τυχαία νομίζετε οι Ευρωπαίοι “βάζουν πλάτη”; Απλώς,  αντιλαμβάνονται καλύτερα από τους “λογιστές” του ΔΝΤ, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έκανε τη… “βρώμικη δουλειά” αναίμακτα. Δουλειά που δε θα μπορούσε να κάνει καμμία άλλη κυβέρνηση κεντρώα ή δεξιά…

 

..Δείτε τώρα  τι ζητά το ΔΝΤ στο δεκάλογο των παρεμβάσεων,  για το 2018:  Νέες μειώσεις μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο, περικοπές στην Υγεία και Παιδεία, νέο μαχαίρι στις κύριες συντάξεις, πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ζητείται και θεσμοθέτηση 24% ΦΠΑ σε λογαριασμούς ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ…

 

…Θα μπορούσε ποτέ όλα αυτά να περάσουν από ένα Κοινοβούλιο και μάλιστα ως προληπτικά μέτρα; Θα μπορούσαν οι βουλευτές, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ,  να …ξαναβγούν από τα σπίτια τους, αν τα ψήφιζαν; Εδώ, ήδη γιουχάρονται ανά την Επικράτεια, με τα όσα έχουν, μέχρις στιγμής,  δεχθεί και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν.

 

…Αλλά ας αφήσουμε τους βουλευτές και τα κόμματα. Ας αφήσουμε και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα.Η πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, είναι μία, η εξής:

 

…Δεν βγαίνει η «εξίσωση”  ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ = Νέες μειώσεις  μισθών-συντάξεων + ανεργία 25% + κόκκινα δάνεια + υψηλές τιμές ειδών πρώτης ανάγκης με 24% ΦΠΑ + μεγαλύτερη φορολογία….

 

…Αυτή η “εξίσωση” βγαίνει μόνο αν στο πρώτο της σκέλος βάλουμε το “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ =” ή αν βάλουμε το  “ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ” = !….

 

…Κυβέρνηση που θα βάλει υπογραφή στις  παραπάνω δύο εξισώσεις, δεν υπάρχει!…

 

…Αυτό όμως δεν σημαίνει, πως δεν πρέπει να υπάρξει μία κυβέρνηση που θα εμπνεύσει ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ότι τα βήματά της οδηγούν στο ξέφωτο της Ανάπτυξης, που θα είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ συνομιλητής στο διεθνές πεδίο, που θα λειτουργεί με γνώμονα την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, πέρα από ανόητες ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ και μηχανοραφίες ικανοποίησης των κομματικών της φίλων…

 

Τα ψέματα, εφόσον τελικά υπάρξει μια πρώτη(;) συμφωνία στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, πρέπει να τελειώσουν μια και καλή. Και αυτό, το έχει αντιληφθεί ο Πρωθυπουργός, ο οποίος χαράσσει νέα πορεία στο …καραβάνι.

 

ΥΓ1: Όσοι υποστηρίζουν ότι το δημοψήφισμα στη Μ.Βρετανία στις 23 Ιουνίου, οι πιθανές εκλογές στην Ισπανία στις 26 Ιουνίου και το “ξεχασμένο” προσφυγικό αποτελούν “όπλα” της ελληνικής πλευράς ώστε να υποχωρήσουνοι δανειστές στις απαιτήσεις τους, κάνουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!

ΥΓ2: Έχουν όλες οι δηλώσεις των κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ και των ΗΠΑ το ενδιαφέρον τους, ως προς το που θα οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις. Εκείνοι που γνωρίζουν, απλώς διαβάζουν προσεκτικά τις δηλώσεις Σόιμπλε…

 

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]