ΗΠΑ: Ο τυφώνας Ίρμα έφτασε στη Φλόριντα – Τρεις οι νεκροί – Υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3

upd:Έφτασε στη Φλόριντα ο τυφώνας Ίρμα, μετά την Κούβα απειλώντας εκατομμύρια Αμερικανούς κατοίκους που ή έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ή έχουν βρει προστασία σε καταφύγια.

Το θετικό είναι ότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3,  αν και εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος, όπως προειδοποιούν οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι, σημειώνοντας ότι πλέον μετακινείται κατά μήκος των δυτικών ακτών της Φλόριντας

Ήδη υπάρχουν τρεις νεκροί. Ένας άντρας έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα από τους ισχυρούς ανέμους. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Monroe County, όταν το όχημα παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και σχεδόν κόπηκε στη μέση, κατά την πρόσκρουσή του σε δέντρο.

Επίσης υπήρξαν αναφορές για άλλους δύο νεκρούς, οι οποίοι δέχθηκαν βαριά αντικείμενα στο κεφάλι, καθώς βρέθηκαν στο κέντρο των ισχυρών ανέμων και των υλικών που παρέσυραν στο πέρασμά τους. Οι δύο νεκροί από αντικείμενα αναφέρθηκαν στην περιοχή Hardee County, στην Τάμπα.

Ένα εκατ. σπίτια χωρίς ρεύμα

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Φλόριντα, σύμφωνα με την εταιρία διανομής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας (Florida Power & Light).

Ο τυφώνας ‘Ιρμα χτυπά ήδη το Μαιμάμι ενώ αναβαθμισμένος και πάλι από την κατηγορία 3 στην κατηγορία 4 ο φονικός τυφώνας πλήττει τα νησιά Κι Γουέστ και τα ηπειρωτικά με ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις. Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (ΝHC) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η ταχύτητα του Ίρμα είναι περίπου 210 χλμ/ώρα. Ο Ίρμα αναμένεται να ενισχυθεί λίγο περισσότερο όσο πλησιάζει τα Στενά της Φλόριντα και θα παραμείνει ισχυρός τυφώνας όσο πλησιάζει τα νησιά Φλόριντα Κις και τη δυτική ακτή της Φλόριντα»

Κυβερνήτης Σκοτ: “Το πέρασμα του κυκλώνα είναι απλά θανατηφόρο.”

Θαλάσσια κύματα αναμένεται ότι θα συνοδεύσουν το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα από την Φλόριντα κι εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν καταστροφές στις παράκτιες περιοχές, σύμφωνα κυβερνήτη της πολιτείας, Ρικ Σκοτ.

“Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την δυτική ακτή,” δήλωσε ο Σκοτ για την δυτική ακτογραμμή της πολιτείας Φλόριντα στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας.

Ο Σκοτ μίλησε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News. Αργότερα, ο ίδιος δήλωσε στο ABC News: “Το πέρασμα του κυκλώνα είναι απλά θανατηφόρο.”

“Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την δυτική ακτή” δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Φλόριντα, Σκοτ καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Ίρμα.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να διαθέσει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η Φλόριντα ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές, από το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

 

Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΙΡΜΑ “ΧΤΥΠΑ” ΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΣΤΙΣ 13.00 – ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ