ΕΥΔΑΠ: Με Σταυρίδη πάει για ιδιωτικοποίηση

Σαφές σημάδι ότι η ΕΥΔΑΠ οδηγείται σε ιδιωτικοποίηση, αποτελεί η πρόταση του Ταμείου

Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την ανάληψη των θέσεων του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας από τον κ. Στέλιο Στσυρίδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, με θέμα την αλλαγή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

 Ποιος είναι ο Στ. Σταυρίδης

Ο Στέλιος Σταυρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Σμύρνη. Είναι παντρεμένος με την Κεφαλονίτισσα Τζέλη Γασπαράτου και έχουν 3 παιδιά.

Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά. Έχει μακρά και πετυχημένη πορεία επαγγελματία manager, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες Ελληνικές βιομηχανίες.

Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας. Είναι ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions) που ξεχωρίζει για τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας, για το εργασιακό περιβάλλον (European Best Workplace 2009), αλλά και για την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ο Στέλιος Σταυρίδης είναι :

– Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών, που αντιπροσωπεύει 6 εκατ. επιχειρήσεις του εμπορίου, οι οποίες απασχολούν 31 εκατ. υπαλλήλους.

-Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

– Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα.

– Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

– Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

– Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του  ΕΒΕΑ.

–  Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

-Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.

-Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

– Τακτικός αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ και άλλων εφημερίδων.