ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου: Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια να σωθεί ο Αθήνα 9.84”

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΘΗΝΑ 984

Για σοκαριστικό γεγονός έκανε λόγο, η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Ηλία Κανέλλη για την καταχρηστική δέσμευση των λογαριασμών του σταθμού της πόλης.

“Δεν νομίζω ότι το πρόστιμο είναι νόμιμο και έχει βάση”, τόνισε και κατέληξε: “Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια να σωθεί ο Αθήνα 9.84”, είπε η κα Αντωνιάδου.

Αναλυτικά:

Μ.Αντωνιάδου: “Είναι πραγματικά σοκαριστικό . Αυτό το φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναντιμετωπίσει. Πραγματικά, στα όσα χρόνια είμαι εκλεγμένη και είναι τα τελευταία 7 χρόνια, αλλά και στο παρελθόν, όπου ανέτρεξα αμέσως μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία, δεν υπάρχει κανένα τέτοιου είδους ανάλογο φαινόμενο που να έχει απασχολήσει ΜΜΕ.
Η ΕΣΗΕΑ θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους του Αθήνα 9,84, θα στηρίξει τη συνέχιση της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου της Αθήνας, που όταν άρχισε να λειτουργεί σηματοδότησε την αρχή της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Οι τρεις δημοτικοί σταθμοί, ο Αθήνα 9,84, το Κανάλι του Πειραιά και το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης σηματοδότησαν σε αυτή τη χώρα τη Δημοκρατία και την ελευθερία να μπορεί κάποιος να έχει ραδιοφωνικό σταθμό και να εκφράζει τις απόψεις και άλλων ανθρώπων εκτός των θέσεων που εκφραζόταν μέσω των συχνοτήτων των κρατικών -τότε- σταθμών.”
Η.Κανέλλης: Ηταν τότε το μονοπώλιο και οι σταθμοί αυτοί πάλεψαν για τον πλουραλισμό σε δύσκολες εποχές και τα κατάφεραν. Τον επέβαλαν επιβάλλοντας στη χώρα να συντονιστεί με τα ευρωπαικά και διεθνή, δυτικά ειωθότα. Τώρα ξαφνικά, τι άλλαξε;Τι εκτιμάτε; Πιθανόν να είναι μια γραφειοκρατία, όπως μας εξήγησε προηγουμένως η Πρόεδρος. Εάν αυτό ισχύσει, αυτός ο φόρος επί των δημοτικών επιδοτήσεων,όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, κάθε είδους δημοτική επιχείρηση θα έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα , διότι ουδείς το είχε προβλέψει και ουδείς είχε αποδώσει ποτέ τέτοιου είδους φόρο. Θα πρέπει να επισημάνω ότι από τη έρευνα που έχουμε κάνει δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο. Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διασωθεί ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Οι επιτελείς του Αθήνα 9,84 μας έχουν ενημερώσει ότι είναι ένα πρόβλημα που προέκυψε, όπως επισήμανες και εσύ, από γραφειοκρατικά ζητήματα και δυστυχώς με τραγικές συνέπειες για τη λειτουργία και την οικονομική βιωσιμότητα του σταθμού. Σε λίγη ώρα, στις 11.30 το πρωί η ΕΣΗΕΑ έχει προγραμματίσει ραντεβού με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη , από τον οποίο θα ζητηθεί η στήριξη του σταθμού και θα παρευρεθούμε σε Δημοτικό Συμβούλιο με κυρίαρχο θέμα αυτό το πρόστιμο που έχει επιβληθεί. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι αυτό που ανέφερες και στην αρχή, ότι δηλαδή έχουμε και δεσμεύσεις προσωπικών λογαριασμών των εκάστοτε Προέδρων και Γενικών Διευθυντών.”

Η.Κανέλλης: Οποιος το έχει υποστεί ξέρει τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Στην πραγματικότητα βρίσκεσαι από τη μια στιγμή στην άλλη στα όρια της φτώχειας. Ζεις με δανεικά, δεν έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις τίποτα. Καταλαβαίνω να είσαι κακοπληρωτής, μπαταξής έναντι του Δημοσίου, αυτό το καταλαβαίνω…Να συμβαίνουν όμως αυτά τα πράγματα επειδή μια Αρχή θεωρεί ότι θα δραπετεύσουν στο εξωτερικό όσοι διετέλεσαν πρόεδροι του Αθήνα 9,84 και θα φύγουν μαζί με τα λεφτά τους, στην εποχή των capital controls

Μ.Αντωνιάδου: “ Εχετε δίκιο και πρέπει να το αντιληφθούν και οι επιτελείς του ΥΠΟΙΚ. Να επισημάνουμε ότι αυτό είναι ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε παρά το γεγονός ότι επί χρόνια ολόκληρα στο ραδιοφωνικό σταθμό γίνονται έλεγχοι φορολογικοί, οικονομικοί και δεν είχε προκύψει ποτέ ξανά. Ξαφνικά, κάποιος, κάποιο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ εντόπισε το ζήτημα και ζητούνται χρήματα, αναδρομικά. Επαναλαμβάνω, εμείς θα είμαστε στη πρώτη γραμμή, θα επιδιώξουμε όποιες συναντήσεις είναι απαραίτητες, θα συνομιλήσουμε με τους συναδέλφους του Αθήνα 9,84 και θα συντονίσουμε από κοινού τις ενέργειές μας.”

Η.Κανέλλης: Να ρωτήσω, αυτή η διακήρυξη -από πλευράς σας- έχει την ομόθυμη στήριξη όλων των παρατάξεών σας;
Μ.Αντωνιάδου: “Να σου πω Ηλία ότι και στο συνέδριο που είχαμε το τελευταίο τριήμερο στην ΠΟΕΣΥ, που είναι το ανώτερο όργανο των ενώσεών μας, υπήρξαν και καταθέσεις ψηφισμάτων και το θέμα συζητήθηκε. Δεν νομίζω ότι κάποιος συνάδελφος πραγματικά πιστεύει ότι αυτό το πρόστιμο έχει βάση και είναι νόμιμο. Θα βρισκόμαστε όλοι και οι 11, στην πρώτη γραμμή.”