ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΝΔ 30%-ΣΥΡΙΖΑ 18% -Κίνημα Αλλαγής 9,5% – ΧΑ 7,5% – ΚΚΕ 6,5% – ΕΚ 2,5% – ΑΝΕΛ 2% – ΛΑΕ 1,5%

 Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσκοπηση

Προβάδισμα 12 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, με τους πολίτες να εκφράζουν ανησυχίες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στους πλειστηριασμούς ακινήτων, στην επίσκεψη Ερντογάν και στις προσπάθειες πώλησης πολεμοφοδίων στη Σαουδική Αραβία.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 18%.
Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής 9,5%, Χρυσή Αυγή 7,5%, ΚΚΕ 6,5%, εκτός Βουλής Ένωση Κεντρώων 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, ΛΑΕ 1,5%.

Μόλις το 6% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ το 55% δηλώνει ανικανοποίητο και εκτιμά ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το 74,5% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «λαϊκή κατοικία», θέση με την οποία συμφωνούν μάλιστα περισσότεροι από έξι στους δέκα ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στη Σαουδική Αραβία και τον Π.Καμμένο, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.

Αναφορικά με την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στην Αθήνα και τη Θράκη – κατά την οποία αποτυπώθηκαν διαφωνίες των δύο χωρών για τη Συνθήκη της Λωζάνης – το 46,5%, πιστεύει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία. Μόλις το 12% υποστηρίζει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Ελλάδα.
Το 29% απάντησε αυθόρμητα πως η επίσκεψη ήταν κερδοφόρα και για τις δύο χώρες.

 

Δείτε όλη την έρευνα ΕΔΩ