Γ. Πατούλης: Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλος για να γίνει “η Αθήνα πρωτεύουσα ξανά”

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, στις δημοτικές εκλογές του 2019, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Πατούλης, που σήμερα είναι δήμαρχος Αμαρουσίου, παρουσίασε την Πέμπτη που πέρασε τους στόχους του νεοϊδρυθέντος Ομίλου Ενεργών Πολιτών “Αθήνα πρωτεύουσα ξανά”, του οποίου είναι πρόεδρος. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στη συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλώνει ότι “το πώς θα εξελιχθεί αυτή η προσπάθεια και τι χαρακτηριστικά θα προσλάβει, θα το δείξει ο χρόνος”. Παράλληλα, τονίζει ότι θα παραμείνει στη θέση του δημάρχου Αμαρουσίου ως το τέλος της θητείας του.

Ακόμη αναφέρει ότι δεν πιστεύει “στο μοντέλο του υποψηφίου δημάρχου της Αθήνας που έρχεται από το πουθενά, ως υποψήφιος σωτήρας, εμφανιζόμενος 3-4 μήνες πριν τις εκλογές”. “Είδαμε πού οδήγησε την Αθήνα το μοντέλο αυτό”, υπογραμμίζει.

Στη νυν δημοτική αρχή της Αθήνας προσάπτει ότι δεν ακούγεται η φωνή της όσο πρέπει δυνατά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Επίσης ότι τα προβλήματα της Αθήνας στα οκτώ χρόνια θητείας όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν όπως θα έπρεπε αλλά τα περισσότερα από αυτά οξύνθηκαν.

Τέλος, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, σημειώνει ότι υπάρχουν πολλά θετικά σημεία αλλά έπρεπε να είναι πιο τολμηρό, και ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών για την αλλαγή του “Καλλικράτη” και τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ