Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι με αυτές

gerovasili

Ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να αλλάζει τακτική και πλέον δηλώνει ότι «δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι με αυτές».

«Γι αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Το πρωί της Πέμπτης συγκλήθηκε εκτάκτως κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Στην σύσκεψη εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Παραλλήλως ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για συγκρότηση νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Η Διάσκεψη προσδιορίστηκε για τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.

Τ πλήρες κείμενο της δήλωσης της Όλγας Γεροβασίλη

«Ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, και Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Στην σύσκεψη εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, την Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στην Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ.
Η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές. Γι αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο.
Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων η για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία».

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτίθεται στο ΣτΕ – “Φέρνουμε νέο νόμο”