ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επαφές με 18 funds στο roadshow του Λονδίνου

Οι θετικές προοπτικές της εταιρείας και οι επενδυτικές ευκαιρίες για τους ξένους θεσμικούς, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επαφών που είχαν οι εκπρόσωποι του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στο 12th Annual Greek Roadshow που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2017. Συνολικά τα στελέχη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΚΗ συναντήθηκα με εκπροσώπους από 18 funds οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον όμιλο.

Μεταξύ των θεμάτων ενδιαφέροντος που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ερωτήσεις από τους ξένους θεσμικούς ήταν:

* Η αλλαγή προφίλ ρίσκου για τον Όμιλο. Σημειώνεται ότι οι πηγές εσόδων για την εισηγμένη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αφορούν κατά το μεγαλύτερο μέρος σε επαναλαμβανόμενα έσοδα, ήτοι μερίσματα από Παραχωρήσεις, καθώς και μερίσματα από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, γεγονός που αποσυνδέει τη μελλοντική πορεία των μεγεθών του Ομίλου από την κυκλικότητα των κατασκευών.

* Η ορατότητα στα έσοδα του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που πλέον ξεπερνά την 20ετία.

 * Παρότι η κερδοφορία του κλάδου των κατασκευών είναι αξιόλογη, βαρύνουσα σημασία πλέον αποκτά η έναρξη λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων και η Παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου του Καστελίου, σε συνδυασμό με την ωρίμανση του χαρτοφυλακίου έργων της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

* Στον τομέα της πράσινης ενέργειας, η επίτευξη του οροσήμου του 1 GW (1000 MW) σε λειτουργία για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ επιτρέπει μεγαλύτερη χρηματοοικονομική ευελιξία στην εταιρεία και σημαντική αξία στο μέτοχο

* Η προοπτική για ενίσχυση της μερισματικής πολιτικής: Το μέγεθος της εγκατεστημένης ισχύος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ επιτρέπει μια ικανή μερισματική πολιτική ταυτόχρονα με την αξιοποίηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.

* Τέλος στις επαφές τονίστηκε ότι η λειτουργική μόχλευση των μακροχρόνιων συμβάσεων τόσο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όσο και της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ μπορεί να αποδώσει σημαντική αξία στο μέτοχο.