Απίθανοι τύποι! Κάνουν τα κοκόρια στα κανάλια και ψηφίζουν πληρωμή των δικαστικών εξόδων του Α.Γεωργίου…

Τη ρύθμιση για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων και της δικηγορικής αμοιβής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή!

Στο άρθρο 45 του νομοσχεδίου προβλέπεται νομική υποστήριξη του νυν προσωπικού και του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και πλήρης κάλυψη των δικαστικών εξόδων τυχόν δικαστικών διενέξεών τους.

Επίσης περιλαμβάνεται ειδική διάταξη στο άρθρο 3 για όσους έχουν παυθεί για οποιοδήποτε λόγο από τα καθήκοντά τους. Γι’ αυτούς θα υπάρχει μια τριμελής επιτροπή στην οποία θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά και τις ενστάσεις τους για να αποζημιώνονται και να αναλαμβάνονται πλήρως τα έξοδο, επιλέγοντας μάλιστα δικηγόρο της αρεσκείας τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελστατ γεωργιου ανδρεαςΕίχε προηγηθεί η παρέμβαση της Κομισιόν μετά την άσκηση αναίρεσης επί της απαλλακτικής απόφασης για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε δηλώσεις του, και ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι «αποτελεί ζήτημα αρχής να μη σχολιάζουμε εθνικές νομικές διαδικασίες», προσέθεσε ωστόσο ότι η Κομισιόν έχει δηλώσει ξεκάθαρα την άποψή της για την αξιοπιστία και την ορθότητα των στοιχείων της Υπηρεσίας την περίοδο 2010-2015, υπό την προεδρία του Ανδρέα Γεωργίου, σε επιστολή της προς τις ελληνικές αρχές τον Αύγουστο του 2016.

 

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Το νομοσχέδιο προβλέπει:

Τέλος επιτηδεύματος: Απαλλάσσονται από το τέλος τα τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν σε ξεχωριστούς χώρους αλλά με ενιαία άδεια λειτουργίας.

ΕΝΦΙΑ : Απαλλαγή στις περιπτώσεις ακινήτων εντός του δήμου Λέσβου που έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές από το σεισμό της 12ς Ιουνίου. Η απαλλαγή προβλέπεται για τα έτη 2017-2018

Ανασφάλιστα οχήματα: Ακύρωση παραβόλων (250 ευρώ) που έχουν ήδη εκδοθεί και επιστροφή των καταβληθέντων ποσών σε όσους τα έχουν πληρώσει. Το κόστος για το δημόσιο υπολογίζεται σε 3,2 εκατ. ευρώ.

Εκπτώσεις ΕΝΦΙΑ έτους 2017: Επανεξέταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2018 των χορηγούμενων εκπτώσεων που μετά την υποβολή των δηλώσεων του Ε1 για το 2016 διαπιστώθηκε ότι δεν έπρεπε να είχαν δοθεί.

Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων: Παραμένει η 31η Ιουλίου, παρά την παράταση που δόθηκε στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

Ακατάσχετος λογαριασμός: Επεκτείνεται και για τα «ηλεκτρονικά πορτοφόλια» και τις προπληρωμένες κάρτες ο ακατάσχετος λογαριασμός έως 1.250 ευρώ.

ΦΠΑ: Μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ για άνθη και μπουμπούκια ανθέων, σπέρματα και σπόρους, τροφές παρασκευασμένες για ζώα εξαιρούμενων των προς πώληση συσκευασμένων τροφών για σκύλους ή γάτες.

Ναυτιλία: Κυρώνεται η συμφωνία μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και εφοπλιστικής κοινότητας, για την παράταση για ακόμη ένα έτος, το 2018, της καταβολής της οικειοθελούς παροχής τους που αποτελούσε καθυστερημένο προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης.