Ακρίτας: Στις 367.331 ευρώ περιορίστηκαν οι ζημίες το α’ εξάμηνο

Η Ακρίτας συνεχίζει το 2017 ακόμη πιο αποτελεσματικά την ανοδική της πορεία, που ξεκίνησε από το προηγούμενο έτος, αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση.

Τα αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου πιστοποιούν τη δυναμική της επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς ο κύκλος εργασιών εμφανίζεται αυξημένος κατά 21,9% (14,7 εκατ. ευρώ) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Η αυξητική αυτή πορεία οφείλεται τόσο στη διεύρυνση του μεριδίου της αγοράς της εταιρίας στην ελληνική αγορά όσο και στην ταυτόχρονη αύξηση των εξαγωγών.

Επιπρόσθετα βελτίωση παρουσιάζει και η λειτουργική κερδοφορία της εταιρίας (EBITDA), η οποία είναι βελτιωμένη κατά 55%, καθώς έχουν περιοριστεί οι ζημίες σε 367.331 ευρώ, έναντι ζημιών 833.489 ευρώ της προηγούμενης περιόδου. Η συγκεκριμένη πορεία της κερδοφορίας συνδέεται άμεσα με την αυξητική πορεία των πωλήσεων και την ορθή διαχείριση του κόστους λειτουργίας, πιστοποιώντας τις προβλέψεις για την επιστροφή της κερδοφορίας σε θετικό πρόσημο για το σύνολο του 2017.

Η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης και η σταδιακή βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί ακόμη πιο αισιόδοξες προοπτικές για την Εταιρία, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα αποτελέσματά της μέχρι και σήμερα, με την συνέχιση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.