Αιματοκύλισμα της Βαρκελώνης σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με την El Espanol

Σε δημοσίευμα της, η εφημερίδα El Espanol αποκαλύπτει ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών σχεδίαζε να επιτεθεί σε τρεις από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Βαρκελώνης και της Καμπρίλς με σκοπό να αιματοκυλήσει την Ισπανία και για αυτόν τον λόγο είχαν νοικιάσει τρία βαν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα, οι τρομοκράτες είχαν προγραμματίσει μια επίθεση πολύ διαφορετική από αυτήν που τελικά εκτέλεσαν καθώς ήθελαν να χτυπήσουν το ναό της Σαγράδα Φαμίλια, σύμβολο της πόλης αλλά και της χριστιανικής πίστης. Ο δεύτερος στόχος ήταν η λεωφόρος Λας Ράμπλας, που θεωρείται ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης καθώς εκτιμάται πως καθημερινά περπατούν τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι. Ο τρίτος στόχος φέρεται να ήταν κατά πάσα πιθανότητα και ένα λιμάνι.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως οι βόμβες που σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ήταν παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος. Το μακάβριο σχέδιό τους ματαιώθηκε από μια έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ όπου εκεί βρέθηκε μεγάλος αριθμός φιαλών με βουτάνιο καθώς και άλλες εκρηκτικές ουσίες.

Αυτό υποχρέωσε τον πυρήνα τζιχαντιστών να αλλάξει τα σχέδιά του καθώς φοβήθηκαν πως μια έρευνα της αστυνομίας θα οδηγούσε τις αρχές στα ίχνη τους. Αυτοσχεδιάζοντας αποφάσισαν εσπευσμένα να επιτεθούν στη Βαρκελώνη με μόνο ένα βαν παρασύροντας με αυτό όσο περισσότερα θύματα μπορούσαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας το ίδιο αυθόρμητο ήταν και το χτύπημα στην Καμπρίλς μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη.