ΑΙΣΧΟΣ! Έβαλαν χέρι στις καταθέσεις! Τιμωρήθηκαν και οι ΄’Ελληνες που έβγαλαν χρήματα στην Κύπρο για να γλυτώσουν… τη δραχμή

vasilis_valamvanosΟ καιρός έχει γυρίσματα. Χιλιάδες Έλληνες, από το φόβο της επιστροφής στη δραχμή έβγαλαν τον περασμένο χρόνο  χρήματα στην Κύπρο και τα κατέθεσαν στις κυπριακές τράπεζες για να τα σώσουν. Όσοι δεν τα επέτρεψαν στην Ελλάδα ή έστω σε κατάθεση στα ελληνικά υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών, τιμωρούνται σκληρά! Για ποσά μέχρι 100.000 ευρώ θα τους παρακρατηθιεί το 6,7% και για ποσά πάνω από τις 100.000 ευρώ το 9,9%. Επιπλέον, θα τους παρακρατηθεί το 20-25% (δεν έχουν υπάρξει λεπτομέρειες στην απόφαση) των τόκων!

Πρόκειται για απόφαση ΑΙΣΧΟΣ που οι ισχυροί της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ πήραν, προκειμένου να μη βάλουν εκείνοι χρήματα για τη σωτηρία της κυπριακής οικονομίας. Πρόκειται επίσης για απόφαση που αναμένεται να κλονίσει την εμπιστοσύνη των καταθετών γενικότερα, καθώς είναι η πρώτη φορά που μπαίνει χέρι από τις “εξουσίες” στα χρήματα των απλών καταθετών.