ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Υψηλά 2,5 ετών

Άνοδο σε νέο υψηλό δυόμισι ετών καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών λιανικής πώλησης προσέφεραν στήριξη στους κλάδους καταναλωτικών προϊόντων.

Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2017, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, με τα αποτελέσματα μάλιστα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η παραγωγή του γερμανικού βιομηχανικού κλάδου ενισχύθηκε κατά 3,4% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο 1,9%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,3% στις 399 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015, προσεγγίζοντας το ιστορικό υψηλό των 414,06 μονάδων. Οι μετοχές της ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά 0,2%.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχυόταν κατά 0,3%, υπεραποδίδοντας έναντι των άλλων βασικών ευρωπαϊκών δεικτών και ανακάμπτοντας από τη χθεσινή πτώση.