ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Στο +1% ο DAX, κέρδη για την Hugo Boss

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τη μετοχή του γερμανικού οίκου μόδας Hugo Boss να ενισχύεται χάρη στις καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,1% με τους περισσότερους δείκτες και κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχυόταν 1% ενώ η μετοχή της Hugo Boss κατέγραψε άνοδο 1,9% μετά την ανακοίνωση ανάκαμψης στο ρυθμό ανάπτυξης των δικών της καταστημάτων, άλματος στις διαδικτυακές πωλήσεις και ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, η Deutsche Bank υποχώρησε κατά 1,2% καθώς είναι μεταξύ των τραπεζών που κατονομάζονται σε αγωγή με την κατηγορία για τη χειραγώγηση καναδέζικου επιτοκίου αναφοράς.

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχυόταν κατά 0,1% με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Groupe PSA να σημειώνει άνοδο 0,4% ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης κατά 15,4% των παγκοσμίων πωλήσεων για το 2017.

Ο δείκτης FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,15% ενώ οι επενδυτές αναμένουν να δουν εάν ο πληθωρισμός στη χώρα επιβραδύνθηκε από το 3,1% στο οποίο διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο.