Χ. Γκότσης: Άμεση προτεραιότητα, η δημιουργία συνθηκών εξόδου στις αγορές

Αποτέλεσμα εικόνας για χαρ γκοτσης

H δημιουργία συνθηκών εξόδου στις αγορές για τη μερική και στη συνέχεια στα μέσα του 2018 την ολική αναχρηματοδότηση του χρέους μας, πρέπει να είναι η βασική εθνική επιλογή αυτή τη στιγμή, που θα υπηρετούν όλες οι ενέργειές μας. Αυτό επισημαίνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης.

Ο κ. Γκότσης τονίζει, επίσης, ότι οι σημαντικότερες προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, είναι η ύπαρξη σταθερού πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, οι καλές υποδομές της χώρας, η καλή και γρήγορη διεκπεραίωση των υποθέσεων από την κρατική μηχανή, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Προσθέτει δε, ότι υπάρχουν ήδη και δημιουργούνται νέα εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία που βοηθούν τις επιχειρήσεις, αποτελώντας την απάντηση στον ακριβό και συχνά δυσεύρετο τραπεζικό δανεισμό.

Αναφορικά με την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Γκότσης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το γεγονός ότι έχει υποστεί μια σημαντική φθορά τα τελευταία χρόνια ως προς τον τζίρο και την κεφαλαιοποίηση, γεννά εύλογες προσδοκίες για μια δυναμική ανάκαμψη, σε περίπτωση που οι θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας επαληθευτούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

SHARE