Χωρίς εφημερίδες σήμερα – Χθες, γενική απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ κατά των μνημονιακών πολιτικών

 

Χωρίς εφημερίδες σήμερα, λόγω της απεργίας των εργαζομένων, χθες, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία . Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, συνήθως απεργούν μία ημέρα νωρίτερα από τους λοιπούς εργαζόμενους, προκειμένου να καλύπτουν – και να προβάλλουν – τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των απεργών.

Οι δημοσιογράφοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απήργησαν από τις 06:00 της Τρίτης, 16 Μαΐου έως τις 06:00 της Τετάρτης, 17 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διασωματειακού, οι δημοσιογράφοι αντιδρούν στα αντιλαϊκά μέτρα και στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στον χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Επίσης, οι δημοσιογράφοι διεκδικούν σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ, ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

 

SHARE