Χρ. Σταϊκούρας: Επιτομή πολιτικής υποκρισίας και κοινωνικής αναλγησίας το 4ο μνημόνιο

«Επιτομή της πολιτικής υποκρισίας και κοινωνικής αναλγησίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το 4ο μνημόνιο», όπως ανέφερε μιλώντας στο πολυνομοσχέδιο ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας. Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί των ημερών της η χώρα οπισθοχώρησε σε όλα τα επίπεδα και η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, η ανταγωνιστικότητα κατρακύλησε, η απαισιοδοξία εμπεδώθηκε.

«Η κυβέρνηση παρέλαβε την οικονομία στον πρώτο όροφο, την έριξε στο υπόγειο και τώρα προσπαθεί να την πάει στο ισόγειο», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και κατήγγειλε ότι το σχέδιο νόμου
αποτελεί το 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, περιλαμβάνει μέτρα μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου» και «από το σκίσιμο του μνημονίου, περάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο και από τα 12 δισ. παροχές, περάσαμε στα 14,2 δισ. ευρώ μέτρα». «Αυτός είναι ο λογαριασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με 16 αυξήσεις φόρων και με περικοπές των συντάξεων», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο γενικός εισηγητής της ΝΔ είπε ότι «το 4ο μνημόνιο είναι επιτομή της κοινωνικής υποκρισίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση μιλούσε για το τέλος της λιτότητας και αντί για αυτό έχουμε ακόμη περισσότερα μέτρα λιτότητας».

«Η αριστερή μετρολαγνεία δεν σταματάει το 2018 αλλά πάει μέχρι το 2021, με μέτρα όπως η τεράστια μείωση του αφορολόγητου, η περικοπή των συντάξεων, μέτρα που συνιστούν τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση της πατρίδας μας», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «το 4ο μνημόνιο εξοντώνει ελεύθερους επαγγελματίες, χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα που θα πληρώσουν φόρο για πρώτη φορά. Το 4ο μνημόνιο φτωχοποιεί την κοινωνία».

«Η κυβέρνηση δεν κράτησε ούτε μία κόκκινη γραμμή. Έδωσε τα πάντα και δεν πήρε τίποτα. Από το ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα, περάσαμε σε μέτρα 5 δισ. Ο απόλυτος εθισμός στα μέτρα. Όλα για την εξουσία», είπε ο κ. Σταϊκούρας και χαρακτήρισε «επικοινωνιακή απάτη και φερετζέ για τα σκληρά μέτρα, τα αντίμετρα, αφού προϋποθέτουν διατήρηση υψηλών πλεονασμάτων μόνιμα και την αξιολόγηση των θεσμών».

SHARE