Χριστοδουλάκης προς Ιερώνυμο: Καμία σκέψη για επιπλέον φορολόγηση της Εκκλησίας

Επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, για να του διευκρινίσει ότι ουδέποτε υπήρξε στη σκέψη του η επιπρόσθετη φορολόγηση της Εκκλησίας.

Επιπλέον, τού επισήμανε ότι το θέμα που προκλήθηκε ουδεμία βάση είχε και πως ό,τι ειπώθηκε ήταν ουσιαστικά ένα «λογοπαίγνιο-απάντηση» σε όσα και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος είπε, επίσης, με τη μορφή λογοπαιγνίου.

Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει και για την Πολιτεία και για τον ίδιο προσωπικά το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι αδύναμοι δοκιμάζονται.

Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό του λαού μας με όλα τα οικονομικά μέσα που διαθέτει και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω φορολόγησής της.

Ο κ. Χριστοδουλάκης φέρεται να είπε στον κ. Ανθιμο ότι «μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την Εκκλησία».

Στο σχόλιο αυτό η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας απάντησε με ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως είναι αστικός μύθος ότι η Εκκλησία δεν φορολογείται.

SHARE