Χρηματιστήριο – Τραπεζικές μετοχές: Οι τιμές στόχοι και τα περιθώρια μετά την αξιολόγηση

Αποτέλεσμα εικόνας για τραπεζικεσ μετοχεσ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: O γενικός δείκτης έκλεισε την Παρασκευή  με κέρδη 0,80% στις 712,18 μονάδες. Τα συνεχόμενα νέα φετινά υψηλά έφεραν πλέον τον Γενικό Δείκτη σε υπερτιμημένες τεχνικές ζώνες τιμών, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο. Η προσέγγιση της αντίστασης των 720 μονάδων αυξάνει τις πιθανότητες για μια τοπική διόρθωση, που θα αποφόρτιζε, ενδεχομένως, την ισχυρά ανοδική εικόνα των περισσότερων Δεικτοβαρών μετοχών. Ωστόσο η δομή της κίνησης και η σχετικά ομαλή κλίση της ανόδου, περιορίζει το δυνητικό περιθώριο υποχώρησης.

  • Με όλους τους δείκτες αγορασμένους – πλέον και ο MACD ενεργοποίησε σήμα αγοράς – η εικόνα του Γενικού Δείκτη είναι καθαρά ανοδική, αναφέρει ανάλυση του Μ.Χατζηδάκη.

 

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

 

Ο τραπεζικός κλάδος χρηματιστηριακά είχε μείνει πολύ πίσω, όχι αδικαιολόγητα, τη στιγμή που οι άλλες μετοχές του FTSE 25 ήδη βρίσκονται – ορισμένες τουλάχιστον – σε υψηλά ετών.
Το κλειδί για την νέα κερδοφόρα πορεία των μετοχών των τραπεζών θα είναι, μετά το τέλος της αξιολόγησης,  η διαχείριση των NPLs των προβληματικών δανείων, η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και η προεξόφληση, της σοβαρής πλέον πιθανότητας, να μην χρειαστούν νέα κεφάλαια το 2018.

Στις 11 Απριλίου, η Goldman Sachs έδωσε τις εξής τιμές στόχους για τις τραπεζικές μετοχές:

Για την Alpha Bank δίνει σύσταση “buy” με τιμή-στόχο στα 2,6 ευρώ. Για την Eurobank δίνει σύσταση “neutral” με στόχο το 0,85 ευρώ,  για την Τράπεζα Πειραιώς στόχο το 0,25 ευρώ και για την Εθνική Τράπεζα, με τιμή-στόχο στο 0,3 ευρώ.

 

Πορεία μετοχών τραπεζών και τιμές στόχοι από τη Goldman Sachs

 

Τράπεζες Απόκλιση από τιμή ΑΜΚ ΤΙΜΕΣ 28/4 ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΙ GOLDMAN SACHS
Εθνική -5% 0,286 ευρώ 0,30 ευρώ
Πειραιώς -35% 0,195 ευρώ 0,25 ευρώ
Eurobank -26% 0,738 ευρώ 0,85 ευρώ
Alpha bank -2,5% 1,95 ευρώ 2,60 ευρώ

 

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

  • Στις 2 Μαΐου η μετοχή του ΟΠΑΠ θα διαπραγματεύεται χωρίς το υπόλοιπο (60 λεπτά) του μερίσματος των 72 λεπτών ανά μετοχή.
  • Στις 3 Μαΐου θα διεξαχθεί η τακτική γ.σ. του Σαράντη, στις 5 Μαΐου θα διεξαχθεί η τακτική γ.σ. της AS Company, ενώ την ίδια ημέρα λήγει η περίοδος αποδοχής των δημόσιων προσφορών για τις εταιρείες Κυριακίδης, Ιονική και Trastor…
SHARE