>ΧΑ: Συσσώρευση… χωρίς τζίρο

>
Ήπια πτωτικές διαθέσεις και υποτονικός τζίρος χαρακτηρίζουν μέχρι στιγμής τη συνεδρίαση στο Χ.Α., όπου ο Γενικός Δείκτης κινείται εκατέρωθεν των 1.600 μονάδων.

Έως 1,35% διαμορφώνονταν νωρίτερα οι απώλειες για τον δείκτη των τραπεζών, ενώ μικτή είναι η εικόνα στον FTSE20, όπου η ΔΕΗ αντιδρά ανοδικά μετά τις χθεσινές σοβαρές απώλειες και ακολουθούν σε θετικό έδαφος οι Coca-Cola 3E, Motor Oil, Jumbo και Τ.Τ., με μικρά κέρδη.

Συνεδρίαση ανάλογη της χθεσινής αναμένει για σήμερα η Marfin Analysis, ενώ και η ΑΤΕ Securities κάνει λόγο για μια «χαμηλών τόνων» συνεδρίαση, με το κλίμα να διαμορφώνεται από τις εξελίξεις στο εξωτερικό.

Επιφυλακτική για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής αγοράς, αλλά αισιόδοξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, εμφανίζεται από την πλευρά της η Kyprou Securities. Η χρηματιστηριακή αναμένει συνέχιση της τάσης συσσώρευσης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής και να αξιολογούν θετικές και αρνητικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο γύρω από την ελληνική κρίση, καθώς και το βαθμό αδυναμίας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σε εγχώριο επίπεδο.

«Σταθεροποιητικές τάσεις και κυρίως εικόνα συσσώρευσης γύρω από τα επίπεδα των 1.620 – 1.600 μονάδων» αναμένει κατά την σημερινή συνεδρίαση και η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, «καθώς η αναιμική εικόνα στον τραπεζικό κλάδο ενδέχεται να περιορίσει τις πιθανότητες κάποιας ισχυρότερης αντίδρασης».

«Η αγορά κατά την σημερινή και τις δύο επόμενες συνεδριάσεις ενδέχεται να κινηθεί πλάγια ‘προφυλάσσοντας’ κάποια επίπεδα αποτιμήσεων ενόψει της λήξης του πρώτου οικονομικού τριμήνου από την στιγμή που η έως τώρα πορεία της αγοράς είναι θετική (+14%) σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και υπάρχει λόγος διαφύλαξης κάποιων θετικών κεκτημένων» σχολιάζει η χρηματιστηριακή, κάνοντας παράλληλα λόγο για απουσία κάποιου θετικού καταλύτη από το μέτωπο των δημοσιεύσεων της χρήσης του 2010.

«Η ενσωμάτωση μεγαλύτερου δείγματος εταιριών επιδεινώνει προοδευτικά την συνολική εικόνα των μεγεθών της χρήσης η οποία ως τώρα στο 30% των εταιριών εμφανίζει συρρίκνωση καθαρών κερδών 56%. Η τάση συρρίκνωσης ενισχύεται από την προσθήκη ζημιογόνων εταιριών οι οποίες έχουν κλείσει την ψαλίδα με τις κερδοφόρες στην αναλογία του 58:42. Πάντως η πληθώρα μέτριων έως κακών αποτελεσμάτων μεγεθύνει την επιτυχία των κερδοφόρων εταιριών και περιορίζει αισθητά το εύρος των επενδυτικών επιλογών με βάση και τις προοπτικές του 2011» προσθέτει η Πήγασος.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.608,77 μονάδες με οριακές απώλειες 0,17%, κινούμενος σε εύρος 16 περίπου μονάδων.

Μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί στο Χ.Α. 3,5 εκατ. τεμάχια αξίας 14,7 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 58 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 36 ενισχύονται και 23 διατηρούνται αμετάβλητες.

SHARE