ΧΑ: Οριακές διακυμάνσεις για τον ΓΔ, απώλειες για τις τράπεζες

Με εναλλαγές προσήμου κινείται την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., που εξακολουθεί να… “αμφιταλαντεύεται” γύρω από τις 600 μονάδες.

Απώλειες έως 4,25% κατέγραφε νωρίτερα ο δείκτης των τραπεζών, ο οποίος συνεχίζει να κινείται πτωτικά, με το σύνολο των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος.

Στον FTSE20 ξεχωρίζει η άνοδος του ΟΠΑΠ σε ποσοστό έως και άνω του 4% νωρίτερα, ενώ ακολουθούν σε θετικό έδαφος οι MIG, Coca-Cola 3E, Motor Oil και ΕΛΠΕ.

Σε αρνητικό έδαφος, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι Alpha Bank και Τρ. Κύπρου, υποχωρώντας άνω του 4%. Ακολουθούν οι Εurobank, ΔΕΗ και Τρ. Πειραιώς με απώλειες περί του 3,2%-3,3%, ενώ με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των ΟΤΕ, ΕΤΕ, Μυτιληναίος και Jumbo.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities αναμένει επιστροφή σε ευμετάβλητο περιβάλλον, καθώς η ειδησεογραφία αναφορικά με τον τραπεζικό τομέα και το “μέτωπο” των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχίσει να “οδηγεί” την αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης με απώλειες 0,54% βρίσκεται στις 595,46 μονάδες, κινούμενος μέχρι στιγμής σε εύρος διακύμανσης 9 μονάδων (1,49%).

Για τον δείκτη των τραπεζών οι απώλειες διαμορφώνονται σε 3,41% στις 200,40 μονάδες.

Στο ταμπλό έχει διακινηθεί λίγο μετά τις 15:30 όγκος 18 εκατ. τεμαχίων αξίας 15,8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 46 μετοχές κινούνται ανοδικά, 68 υποχωρούν και 22 παραμένουν αμετάβλητες.

SHARE