Χαλκιδική: Κρατάει κλειστό ξενοδοχείο η Εθνική Τράπεζα – στο δρόμο οι εργαζόμενοι

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος δέχτηκε στο γραφείο του τη Δευτέρα 21-5-2012, πενταμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Gerakina Beach Hotel στη Γερακινή, το οποίο παραμένει κλειστό εξαιτίας της αποβολής του επιχειρηματία λόγω χρεών προς στην Εθνική Τράπεζα στην οποία ανήκει το κτίριο. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής κ. Άγγελος Πράτσας.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη με κάθε λεπτομέρεια για τα προβλήματα που δημιουργούνται αφ’ ενός σε διακόσιους πενήντα εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο μετά από πολλές δεκαετίες λειτουργίας του ξενοδοχείου και αφ’ ετέρου στην παραλιακή ζώνη της Γερακινής η οποία πλέον έχει ερημώσει.

Τόσο ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου όσο και οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη συνδρομή και την υποστήριξη του Αντιπεριφερειάρχη και της Περιφέρειας Κ.Μ. για την άμεση επαναλειτουργία του συγκροτήματος και την αποκατάσταση των εργαζομένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Γιώργος δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με το Δήμο Πολυγύρου, το Εργατικό Κέντρο και τους ίδιους τους εργαζόμενους να εξευρεθεί λύση.

«Με κοινή δράση και ενιαία φωνή θα ζητήσουμε από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να επαναφέρει τουλάχιστον για ένα δεκάμηνο τον προηγούμενο ιδιόκτητη, ώστε να λειτουργήσει το ξενοδοχείο τη θερινή περίοδο για να ικανοποιήσει τους εργαζόμενους αλλά και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Εργαζόμενοι χάνουν τα δικαιώματα τους από τη σκληρή στάση της Εθνικής Τράπεζας σε περίοδο που ο ελληνικός τουρισμός δοκιμάζεται σκληρά. Απαίτηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να δοθεί αμέσως η προτεινόμενη λύση.

Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα θα σταθούμε αρωγοί σε όλες τις ενέργειες των εργαζομένων για την έστω βραχυπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος που μας απασχολεί όλους έντονα», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.

laosver.gr

SHARE